nlen
bellen 0183 - 50 71 50 mailen info@polyproducts.nl
poly products logo

NPSP en Poly Products bundelen krachten

Poly Products is een strategische alliantie aangegaan, die onze uitgebreide ervaring met composietproducten combineert met de slagkracht van de Europese leider op het gebied van biobased composieten. Samen vormen wij één van de grotere composietbedrijven in Nederland, terwijl wij in biocomposieten zelfs de belangrijkste speler in Europa zijn.

Werkendam, 20 februari 2014
Poly Products uit Werkendam, een composietproducent met bijna 50 jaar ervaring, en NPSP uit Haarlem, een voorloper op het vlak van verduurzaming van composieten, gaan intensief met elkaar samenwerken. Door de krachten te bundelen en samen vanuit Werkendam te opereren, zal NPSP zich richten op de ontwikkeling en verkoop van (biobased) composieten, terwijl Poly Products naast haar reguliere kerntaken ook de productie van deze composieten op zich neemt. Samen kunnen de bedrijven een regiefunctie vervullen in de groeiende ontwikkeling en levering van bio-based composietproducten.

Met deze samenwerking komen twee snel groeiende markten bij elkaar. De vraag naar composieten, ofwel vezelversterkte kunststoffen, neemt fors toe in diverse markten zoals de automotive industrie en de bouwsector. Tegelijk vindt een maatschappelijke ontwikkeling plaats waarin overheden en bedrijven steeds meer waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid hechten, daarvoor zijn biocomposieten bij uitstek ideale oplossingen als groen alternatief voor composieten die met glasvezel worden versterkt.

Over Poly Products

??????????
Poly Products is één van de Nederlandse marktleiders in composietontwikkeling. Spraakmakende projecten van haar hand zijn de gevel van het Mahler 4 kantoor ‘The Rock’ aan de Amsterdamse Zuidas, , de ontwikkeling van de opvouwbare composiet container Cargoshell en de onlangs door ESEF genomineerde composiet zichtbekisting voor de Uyllanderbrug bij Diemen. Ook technische producten zoals grote vormdelen, afdekkingen en bekledingen behoren tot de kernactiviteiten. Op basis van bijna een halve eeuw ervaring ontwikkelde deze gerenommeerde partij ook eigen productlijnen zoals Detos, een modulair behuizingssysteem dat wordt toegepast als pomp-, machine- en persoonsbehuizing.

NPSP Composieten

NPSP logo
NPSP is koploper in de verduurzaming van composietmaterialen. Door te werken met natuurlijke grondstoffen zoals vlas, hennep en bio-based hars, produceren wij composieten die langer meegaan en aanzienlijk minder afval genereren terwijl de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend is. De bio-based composieten die NPSP ontwikkelt worden onder het Nabasco®-label aangeboden, een afkorting voor Nature Based Composites.

Voorbeelden van succesvolle producten zijn ’s werelds eerste bio-based gevel ter wereld, de neuzen voor de koplopertreinen van de NS, de Solar Car Nuna, design stoelen voor Pastoe, paddenstoelen voor de ANWB en de gevel van het Enexis gebouw. Onlangs heeft NPSP ook, in samenwerking met o.a. Van Eko, DSM, AKZO Nobel, de vlas en hennepindustrie en Hogeschool InHolland, een elektrische scooter ontwikkeld. In 2011 won NPSP de door de Federatie Nederlandse Rubber– en Kunststofindustrie NRK georganiseerde Prima Ondernemen Award; dé prijs voor innovatief en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Copyright © 2018 Poly Products B.V. | Cookie- en privacy verklaring | Disclaimer | Sitemap | Webdesign Nieuw Ontwerp