nlen
bellen 0183 - 50 71 50 mailen info@polyproducts.nl
poly products logo

Post Curing met nieuwe oven

Met de recente investering in een nieuwe grote oven (bxdxh: 3 x 2,5 x 2m!) zijn onze mogelijkheden voor post-curing aanzienlijk vergroot.  Wij beschikten al over een kleinere oven, maar nu kunnen ook de steeds grotere producten gemakkelijk nagehard worden. De oven heeft een maximale werktemperatuur van circa 250°C, waarbij de interne warmteverdeling wordt gemonitord. De kwaliteit wordt geborgd door het loggen van het tijd/temperatuurtraject voor een optimale warmtebehandeling van het product.

Waarom harden we composieten na?
Door het naharden van producten wordt doorgaans een hogere hardheid van de hars bereikt. Ook de chemische resistentie wordt verhoogd, wat zeer essentieel is bij producten die met bepaalde zuren en basen in contact komen tijdens gebruik. Ook kan er in een oven met pre-pregs gewerkt worden die door de warmte uitharden, om bijvoorbeeld carbon producten te maken met een enorm hoge sterkte. Daarnaast kunnen bijvoorbeeld schuimdelen voorgevormd worden voordat ze in de mal worden verwerkt, voor het realiseren van gekromde sandwiches zonder interne spanningen.
En wat te denken van BIO-vezels die gedroogd moeten worden voor verwerking? De mogelijkheden zijn enorm! Vraag onze specialisten naar de voordelen voor uw product of project.

Copyright © 2018 Poly Products B.V. | Cookie- en privacy verklaring | Disclaimer | Sitemap | Webdesign Nieuw Ontwerp