nlen
bellen 0183 - 50 71 50 mailen info@polyproducts.nl
poly products logo

Innovatievoucher voor onderzoek

Onderzoekers van Hogeschool Windesheim op het gebied van kunststoftechnologie hebben van de stichting Compoworld een innovatievoucher van 27 duizend euro ontvangen voor hun onderzoek naar het hergebruik van thermoharde composieten.

Albert ten Busschen, associate lector Kunststoftechnologie bij de Zwolse hogeschool en tevens technisch directeur bij Poly Products, ontving de innovatievoucher vandaag tijdens het jaarcongres van Compoworld uit handen van Jan-Nico Appelman, gedeputeerde van de provincie Flevoland.

Over andere boeg
Het lectoraat Kunststoftechnologie van Hogeschool Windesheim doet sinds 2015 samen met het bedrijfsleven onderzoek naar het hergebruik van thermoharde composieten wat bijvoorbeeld wordt gebruikt om windmolenbladen of plezierjachten te maken. Jarenlang is tevergeefs onderzocht hoe dit materiaal gerecycled kan worden. De onderzoekers van Windesheim gooien de recycling inmiddels over een andere boeg. “We snijden we het materiaal in stukken en verwerken we het in andere toepassingen”, aldus Ten Busschen.

Bootrompen
Inmiddels werken de onderzoekers in samenwerking met Reimert Bouw en Infra en Waterschap Zuiderzeeland aan een project om oude afgedankte polyester bootrompen in stukken te snijden en te gebruiken om oeverbeschoeiingen te versterken en voor dit project ontvangen zij nu de bijdrage van 27 mille. Ten Busschen: “Met het geld geeft Compoworld een financiële boost aan het een nieuw leven geven van oude, afgedankte kunststof bootjes.”

De stichting CompoWorld ontwikkelt composiettoepassingen van idee tot en met product en stimuleert en faciliteert vanuit noordelijk Flevoland een ‘composietenklimaat’ waarin innovaties op het gebied van hoogwaardige composieten via industrieel toegepast onderzoek kunnen doorgroeien naar productieontwikkelingsprogramma’s.
Poly Products biedt veel praktische ondersteuning aan het programma in het kader van haar MVO-doelstellingen en het zoeken naar innovaties op composietengebied.

Bron: www.windesheim.nl 

 

Copyright © 2018 Poly Products B.V. | Cookie- en privacy verklaring | Disclaimer | Sitemap | Webdesign Nieuw Ontwerp