nlen
bellen 0183 - 50 71 50 mailen info@polyproducts.nl
poly products logo

Extra inzet op ontwikkeling en kwaliteit als antwoord op toenemende complexiteit

Poly Products nieuwsbrief | november 2017

U heeft het ongetwijfeld ook gemerkt in de laatste jaren:
projecten en producten worden steeds complexer, zowel technisch als organisatorisch.
Klanten willen niet zomaar een product maar een oplossing van een probleem, inclusief engineering, advies, testen en montage, snel geleverd en van de hoogste kwaliteit.
De vraag is natuurlijk hoe je hier slim mee om kunt gaan.

Ons antwoord? Het realiseren van die oplossing door middel van composieten!
De unieke materiaaleigenschappen, zoals laag gewicht en hoge sterkte, lossen samen met vormvrijheid en chemische bestendigheid veel problemen op.
Daarnaast behoort het leveren van een totaaltraject al vele jaren tot onze kracht:
wij hebben alle benodigde disciplines in huis!

Om u nog beter van dienst te zijn met dit totaalpakket hebben wij in de afgelopen periode extra ingezet op capaciteit bij onze engineering en aanscherping van onze kwaliteit. Zo is onze Shop Approval van DNV-GL onlangs verlengd en hebben wij weer 2 extra engineers in dienst om onze kennis en kunde uit te breiden en u nog beter van dienst te zijn.

Wist u trouwens dat wij ook veel onderhoudswerkzaamheden uitvoeren? Bouwwerken en (oude) kunstwerken worden opgeknapt en bekledingen bij waterzuiveringen worden, net als werkzaamheden bij chemische plants, vakkundig uitgevoerd. Onze specialisten geven u graag advies en nemen de mogelijkheden van het onderhoud met u door.

Met het lezen van deze nieuwsbrief hopen wij uw nieuwsgierigheid te prikkelen en interesse te wekken, om samen een oplossing voor uw projecten te vinden.
Veel plezier met het lezen!

Projectresultaat: 20 maatwerk afdekkingen hardheidsreductoren voor Waternet

Door de steeds hogere veiligheids- en kwaliteitseisen in de watersector moeten bestaande installaties soms aangepast worden. Bijvoorbeeld bij enkele hardheidsreductoren bij waterzuiveringsinstallaties, waar grote hardheidsreductortanks afgedekt moeten worden om te voorkomen dat vuil, gereedschap of zelfs personen in de tanks kunnen vallen.

Om een goed sluitende afdekking te maken, hebben wij de tanks ingemeten en mallen op maat gemaakt, om de totaal 20 tanks verdeeld over 2 locaties perfect af te sluiten. De composiet kappen van ruim 3,5m doorsnede zijn zeer licht maar erg sterk door de vezelversterking. De binnenzijde is glad en dus gemakkelijk te reinigen. De doorzichtige inspectieluiken met uithouders kunnen worden geopend voor het uitvoeren van metingen en controles. Ventilatoren zorgen voor voldoende luchtcirculatie zodat er geen stilstaande lucht in de tanks komt.

2 Composiet engineers versterken het team

Intensief contact tussen onze engineers, onze klanten én onze productiemedewerkers is van cruciaal belang om tot de perfecte composietoplossingen te komen. Er is geen ‘standaard recept’ voor een product, dus het uitwerken van uw idee tot een eindproduct is bij ons aan de orde van de dag. 3D-CAD ontwerpen zijn hierbij natuurlijk niet meer weg te denken. Deze worden aangevuld met sterkte berekeningen, productietekeningen en kwaliteitsdocumenten.

Wij stellen u graag voor aan ons team van ervaren en enthousiaste composiet engineers,
samen goed voor bijna 60 jaar composietervaring:

v.l.n.r: Rik, Albert, Remco en Joy, sinds kort versterkt door Natanja en Eelke.
Hoofd engineering is dr. ir. Albert ten Busschen die, met zijn ruim 33 jaar composietervaring, geen uitdaging uit de weg gaat.

DNV-GL Approval of Manufacturer for Fibre Reinforced Plastics

Met trots kunnen wij u vermelden dat onze ‘DNV-GL Approval of Manufacturer for fibre reinforced plastics’ afgelopen zomer weer verlengd is tot 2020! Dit certificaat stelt ons, bijna als enige in Nederland, in staat om composietproducten te produceren voor zeegaande toepassingen die voldoen aan de geldende internationale kwaliteitseisen. Het certificaat is geldig voor onze verschillende productietechnieken zoals vacuüminjectie en handlamineren, maar ook voor constructieve verlijmingen.

Onderhoudsproject: RWZI Uithoorn

Inspecties en regulier onderhoud zijn cruciaal om uw apparatuur en proces ongestoord zijn werk te laten doen. Wij hebben uitgebreide mogelijkheden om inspecties en controles uit te voeren op uw locatie door onze ervaren deskundigen.
Onze buitendienst is snel ter plaatse voor urgente reparaties en voert onderhoud uit aan objecten, bekledingen, producten en opstellingen.
Zo hebben wij onlangs goten, afdekkingen en montagevoorzieningen gerenoveerd bij de waterzuivering in Uithoorn. Door dit op locatie uit te voeren werd voorkomen dat de gehele afdekking uit elkaar gehaald moest worden. Hiermee werden dus tijd en kosten bespaard.

Clean Sweep

Met als motto ‘Iedere gram telt’ heeft de NRK (Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie) de regelhulp Clean Sweep ontwikkeld. Onlangs heeft Poly Products zich hierbij aangesloten. Deze online tool brengt in kaart waar rest- en zwerfafval kan ontstaan in de kunststof- en rubber verwerkende bedrijven en stelt concrete maatregelen voor om dit aan te pakken. Ieder lidbedrijf optimaliseert zo zijn bedrijfsvoering en beperkt rest- en zwerfafval binnen en buiten de poort. Dat is goed voor de eigen organisatie en draagt uiteindelijk bij aan minder afval in het milieu.

Totaaltraject in huis

Wist u dat u bij ons niet alleen voor productie terecht kunt, maar dat wij een compleet traject in huis hebben? Dit begint al bij de eerste productschetsen, 3D-engineering, sterkteberekeningen en bijbehorende testen.
Daarnaast hebben wij veel mogelijkheden op het gebied van prototypes, mallenbouw en vanzelfsprekend de productie en montage c.q. assemblage in huis.
Ook voor onderhoud aan bestaande bekledingen, constructies en producten bent u bij ons aan het juiste adres!

Copyright © 2018 Poly Products B.V. | Cookie- en privacy verklaring | Disclaimer | Sitemap | Webdesign Nieuw Ontwerp