nlen
bellen 0183 - 50 71 50 mailen info@polyproducts.nl
poly products logo

Circulair Composiet

Onze engineers werken elke dag aan de composieten van morgen. BIO-based materialen worden hierbij steeds belangrijker in de circulaire economie: grondstoffen moeten hergebruikt kunnen worden of een 2e leven in en andere toepassingen kunnen krijgen. Onze unieke mix van materialen heeft geleid tot een zeer sterke opbouw. Zo sterk, dat we er een constructieve brugligger van hebben gemaakt om te bewijzen dat ook in de civiele techniek met BIO-based materialen gewerkt kunnen worden.

Als grondstoffen is er onder andere gewerkt met furaan hars (afvalstof bij suikerproductie), speciale sterke vezels enPET-schuim (gerecyclede flessen).
Het gebouwde prototype is daarmee een prachtig voorbeeld van werken met circulaire composieten. Dat dit gemaakt is met een injectietechniek op een schaal die nog niet eerder voor deze combinatie van materialen mogelijk was maakt het nóg bijzonderder!

Momenteel zoeken wij een launching customer voor het ontwikkelen en bouwen van een grote brugligger die in de praktijk toegepast gaat worden. Interesse? Neem contact met ons op!

Download hier de presentatie over circulaire composieten die jan Schrama onlangs gaf tijdens de Materials Vakbeurs in Veldhoven

Copyright © 2018 Poly Products B.V. | Cookie- en privacy verklaring | Disclaimer | Sitemap | Webdesign Nieuw Ontwerp