search icon
bellen 0183 507150 mailen info@polyproducts.nl
poly products logo

Over composieten

Bijzondere materiaaleigenschappen

Composieten, ook wel bekend als vezelversterkte kunststoffen (VVK of GRP), zijn een combinatie van een vezel en een kunststofhars die elkaars eigenschappen versterken. De vezels zorgen voor de hoge sterkte en de hars voor verbinding en chemische resistentie. Hierbij ontstaat een materiaal dat enkele bijzondere eigenschappen heeft.

 

Bijzondere eigenschappen

  • Hoge sterkte
  • Laag gewicht
  • Vrij vorm
  • Lage onderhoudskosten
  • Lage milieubelasting
  • Lange levensduur
  • Hoge chemische bestendigheid
  • Zowel enkelstuks als serieproductie

Neem contact op

Bent u benieuwd of composieten de oplossing bieden? Neem contact op met de afdeling verkoop.

icoon-bellen 0183 – 507150

icoon-mailen info@polyproducts.nl

 


 Sterkte en stijfheid

Sterkte en stijfheid

Door de versterkingsvezels in de juiste richting in het product te plaatsen kan een enorme sterkte bereikt worden. Ook een hoge stijfheid is mogelijk door een slimme vormgeving en bijvoorbeeld het toepassen van een sandwichopbouw.

 

Lees meer

 Vezelversterkingen

Vezelversterkingen

Composieten zijn op te bouwen uit zeer veel materialen. Zo zijn er naast de bekende glasvezels bijvoorbeeld ook koolstof-, aramide-, vlas-, hennep-, en basaltvezels.

 Detos vliegend laag gewicht

Laag gewicht

Het eigen gewicht van composieten is zeer laag. Daarom is het vaak een zeer goed alternatief bij constructies waar traditionele materialen zoals staal en beton te zwaar worden.

 Dommelbrug Eindhoven met composiet randelementen

Buitenduurzaam

Composieten zijn ongevoelig voor corrosie en dus zeer goed buiten toe te passen. Daarbij is vrijwel geen onderhoud nodig

 Haantje

Vormvrijheid

Alle denkbare vormen zijn mogelijk in composiet, zowel enkel en dubbel gekromd als vlakke plaat. Daarnaast zijn grote afmetingen ook mogelijk; wij hebben al producten gemaakt uit één stuk van meer dan 20 meter!

 Brandproef

Brandgedrag

Door het gebruik van verschillende harssystemen zijn verschillende brand- en rookklasses te halen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld constructies van wel 60 minuten brandwerend maken.

 Busstation Hoofddorp

Kleur, textuur en afwerking

Niet alleen de vorm en afmetingen van composietproducten kunnen vrij gekozen worden, ook bij de oppervlakte afwerking, glansgraad, gladheid of structuur, kleur en uitstraling zijn enorm veel mogelijkheden.

 

Chemische bestendigheid

Composieten zijn bestand tegen vele chemische milieus, gassen en vloeistoffen. In sommige gevallen is het zelfs een van de weinige of het enige materiaal dat aan alle eisen in een project voldoet. Op basis van uw specifieke toepassing selecteren wij de juiste samenstelling.

 Productietechnieken composieten

Verwerkingstechnieken

Wij kiezen altijd de juiste verwerkingstechniek bij elk product. Hierbij valt te denken aan vacuüminjectie onder folie of met een dubbele mal, handlamineren, vezelspuiten, warm- en koudpersen of gieten.

 C-biocomposiet1

BIO-composieten

Door te werken met natuurlijke materialen (vlas, hennep, basalt, bio-hars, kurk etc.) worden composietproducten gemaakt die een zeer lage milieubelasting hebben met behoud van de belangrijke composieteigenschappen zoals vormvrijheid, uitstraling, lichtgewicht en sterkte.

LC-Composiet gevel kantoorpand

LC-composiet

Light-weight Concrete Composiet is een composiet die zich al zo’n 40 jaar bewijst als een buiten-duurzame composiet met een zeer hoge prestatie in brandwerendheid. Met name op plaatsen in een gevel of bij vluchtwegen waar een zeer hoge brandwerendheidsprestatie moet worden gehaald (klasse 1 volgens de Nederlandse NEN 6065) is LC Composiet de oplossing.

 Tulpenpanelen Masterworks 1

Masterworks

Masterworks, een watergedragen kunststof op basis van minerale vulstoffen en acrylaatpolymeer, kan worden ingedeeld in SBI klasse B S1 D0. Hierdoor is het mogelijk om producten te maken met de vormvrijheid van polyester en het brandgedrag van gipsplaat. Het materiaal is ideaal toe te passen in bijvoorbeeld openbare ruimtes en winkelcentra.