nlen
bellen 0183 - 50 71 50 mailen info@polyproducts.nl
poly products logo

Noodwoningen Haiti

Na de verschrikkelijke aardbeving in Haïti in 2010 werd Poly Products benaderd door de Stichting Projecthulp Haiti om een prototype noodwoning te ontwikkelen die de mensen in Haïti zelf kunnen bouwen. De medewerkers van Poly Products toonden hun betrokkenheid bij de toestand in Haïtidoor hun kennis, faciliteiten en tijd graag en kosteloos beschikbaar te stellen als sponsoractie.

In een week tijd is een noodwoning-unit ontwikkeld en gebouwd. De unit heeft afmetingen 2,44 x 3,66m en kan worden gekoppeld worden met meerdere units. Door de flexibiliteit in de plaatsing van een deur of een raam kan op deze manier uit meerdere units ook een grotere woning naar keuze worden samengesteld. De unit staat op een speciale termietenbestendige ringfundering waardoor termietenbeschadiging van de houten opbouw wordt voorkomen en dit lokale probleem het hoofd wordt geboden. Bovendien wordt elke unit op vier plaatsen in de grond verankerd om weerstand te kunnen bieden tegen de felle stormen die op Haïti voorkomen. Door de kleine overspanningslengte van het dak (2,44m) en de opbouw met gekoppelde plaatvlakken is de unit erg sterk en bestand tegen aardbevingen. Op deze wijze is een prototype gebouwd dat in Haïti grote hoeveelheden in kan worden nagebouwd om de mensen daar werk en duurzaam onderdak te verschaffen.

Wij danken niet alleen de Stichting Projecthulp voor dit geweldige initiatief maar ook onze toeleveranciers die als sponsoring materialen beschikbaar hebben gesteld.

Verdouw Bouwproducten (Gouda) – Hout
Bijl Profielen (Heiningen) – composiet pultrusieprofielen
Fixet Kramer (Werkendam) – Metalen dakdelen

Copyright © 2018 Poly Products B.V. | Cookie- en privacy verklaring | Disclaimer | Sitemap | Webdesign Nieuw Ontwerp