nlen
bellen 0183 - 50 71 50 mailen info@polyproducts.nl
poly products logo

Totaaloplossing

Totaalexpertise voor elk project

Als leidende producent van composietproducten heeft Poly Products alle kennis en kunde om u als opdrachtgever in elk stadium van uw project te adviseren. Onze adviseurs helpen uw idee concreet te maken, onze engineers zetten uw ontwerp in een perfect 3D-CAD model om.

Op basis van uw projectkaders biedt Poly Products het advies en de materiaal- en productontwikkeling die vooraf gaan aan de uiteindelijke productie van uw composietproduct als enkelstuk of serie. Lees verder over de aspecten die dit omvat.

Expertise in:

  • Composiet engineering
  • Materiaaladvies
  • 2D én 3D tekenwerk
  • Flowsimulaties
  • Sterkteberekeningen

Neem contact op

Bent u benieuwd of composieten de oplossing bieden? Neem contact op met de afdeling verkoop.

icoon-bellen 0183 – 50 71 50

icoon-mailen 


Composiet engineering

De exacte productiewijze van composietmaterialen leidt tot een set van unieke producteigenschappen. Welke samenstelling biedt de beste mogelijkheden voor de vorm, uitstraling, sterkte en opbouw van uw composietoplossing? De engineers van Poly Products behoren tot de meest ervaren professionals op dit vakgebied, zij brengen exact voor u in kaart wat de ultieme samenstelling is voor uw project.

Materiaaladvies

Composieten zijn sterke en duurzame materialen met een licht gewicht die uit verschillende bronmaterialen worden ontwikkeld. De bekendste basisstof is het kostenefficiënte en erg sterke glasvezel. Indien een zeer hoge sterkte in combinatie met een bijzonder laag gewicht vereist is wordt ook koolstof en aramide gebruikt. Voor projecten waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt worden ook vlas, hennep en basaltvezels als basisstof verwerkt. Daarnaast bestaan veel natuurlijke en synthetische harsen die op basis van hun unieke chemische samenstelling voor specifieke toepassingen worden gebruikt. Op basis van uw vereisten en onze expertise wordt de ideale materiaalsamenstelling voor uw composietproduct bepaald.

Sterkteberekeningen

Op de structurele sterkte van elk constructief composietproduct moet u langdurig en onder alle omstandigheden kunnen vertrouwen. Daarom voert Poly Products uitgebreide sterkteberekeningen uit. Tijdens de productie worden de vezelversterkingen op de juiste wijze en richting in het composiet verwerkt, om hierna desgewenst met eindige elementen analyses de gehele constructie door te berekenen. Zo wordt de kracht van uw product gegarandeerd terwijl onnodig materiaalverbruik wordt voorkomen.

Flowsimulaties

Om elk project efficiënt op te leveren en hoge kwaliteit te garanderen, gebruiken wij de geavanceerde Poly Worx software die flowsimulaties kan uitvoeren. Door deze software te combineren met 3D-CAD tekeningen, kan het vloeien van harsen in het RTM proces (vacuüminjectie) softwarematig worden voorspeld. Voordelen hiervan zijn dat het potentiële probleem van luchtinsluiting wordt voorkomen, terwijl het materiaalgebruik en de doorlooptijd worden geoptimaliseerd.

2D en 3D tekenwerk

Gedegen engineering, gedetailleerde tekening en kennis van elke materiaaleigenschap zijn van kritisch belang voor het produceren van hoogwaardige composietproducten die aan elk vereiste voldoen. De engineers van Poly Products zetten zich met de nieuwste 3D-CAD softwarepakketten in om de technische blauwdruk te ontwikkelen. Zij tekenen het composietproduct voor u uit, rekenen alle getallen door en vervaardigen de tekeningen voor de modellen en de mallen. Heeft u schetsen of al een 3D-vorm? Wij verzorgen het technisch ontwerp.

Copyright © 2018 Poly Products B.V. | Cookie- en privacy verklaring | Disclaimer | Sitemap | Webdesign Nieuw Ontwerp