nlen
bellen 0183 - 50 71 50 mailen info@polyproducts.nl
poly products logo

‘The Rock’ Amsterdam by Erick van Egeraat

Omvang
3.500 m2
Diensten

Engineering
Brandtesten
Sterktetesten
Mock-up
Mallenbouw
Productie

Realisatie
2006 - 2009
Locatie
Zuidas Amsterdam

Omschrijving

Architecten en architectenbureaus hebben een groeiende behoefte aan gevels met een bijzondere vormgeving en oppervlaktestructuur. Dit gaat veelal om prestigieuze bouwprojecten waar bijvoorbeeld dubbel gekromde gevels of daken of grote naadloze hoogglansgevels in het ontwerp voorkomen. Voor het bouwproject ‘The Rock’ Mahler 4 is een kantoorgebouw met een unieke rotsgevel ontworpen.

Dit pand is gesitueerd langs de Zuid-as van Amsterdam en combineert een glasgevel aan de onderzijde met een rotsgevel aan de bovenzijde. Het ontwerp is gemaakt door Erick van Egeraat Architecten. In het bouwteam heeft Poly Products een lichtgewicht oplossing kunnen bieden voor de unieke rotsgevel waarvan geen enkel paneel hetzelfde is.

Voor de gevel ontwikkelde de gevelbouwer een systeem voor elementen met daarin verwerkt ramen, neggekanten en vensterbanken en aan de buitenzijde gevelpanelen. Poly Products heeft actief deelgenomen aan het bouwteam. Dit resulteerde in de ontwikkeling van het CRS-paneel dat voor dit project is gebruikt.

De ontwikkeling van het Composiet Reliëf Sandwich gevelpaneel is gebaseerd op de volgende unieke materiaaleigenschappen:

Composiet
Laag gewicht, mechanische sterkte, brandwerendheid en duurzaamheid

Reliëf
Vormgeving en oppervlakte structuur wordt aan de buitenzijde aangebracht

Sandwich
Laag gewicht, hoge sterkte, vlakke binnenzijde

 

Meer informatie over

Copyright © 2018 Poly Products B.V. | Cookie- en privacy verklaring | Disclaimer | Sitemap | Webdesign Nieuw Ontwerp