Hightech koolstof putdeksels luchthavens

Poly Products BV heeft een kunststof putdeksel ontwikkeld en vervaardigd die wordt gebruikt voor het afdichten van hydrant– en drainputten voor het ondergronds brandstofhydrant op luchthavens. Belangrijkste eisen voor dit product waren het lichte gewicht en de enorme toelaatbare belasting: een deksel van 10 kg die 90.000 kg belasting zonder problemen aankan!

Het gewicht van de deksel is minder dan 10 kg en voldoet hiermee ruimschoots aan de gestelde ARBO eisen. De toelaatbare belasting is 90 ton, ruim voldoende voor het neuswiel van een Boeing 747-400. Bij een bezwijktest met een druk groter dan de vereiste belasting is de stalen ondersteuningsrand bezweken, terwijl de lichtgewicht kunststof deksel intact is gebleven. Dit product bewijst dat een sterke constructie niet zwaar hoeft te zijn.

De deksel is vervaardigd uit 65 lagen wapeningsmateriaal, voornamelijk koolstofweefsel, in combinatie met epoxyhars. De productie geschiedt volgens een gesloten maltechniek, te weten de drukinjectie methode  (R.T.M.). Na de productie van de koolstof composiet delen worden stalen handgrepen en knevels gemonteerd, alsmede een rubberen afdichtingring en een polyurethaan oplegring. De super sterke koolstof putdeksel is hiermee klaar voor gebruik.

Documentatie koolstof putdeksels