nlen
bellen 0183 - 50 71 50 mailen info@polyproducts.nl
poly products logo

Technologie

Een materiaal met bijzondere eigenschappen

‘Composiet’ is een verzamelnaam voor diverse vezel-versterkte kunststoffen (VVK of GRP). Hoewel een composiet dus uit verschillende basisstoffen kan worden opgebouwd, is de gemene deler dat het bestaat uit enerzijds vezels die structurele sterkte bieden en anderzijds een hars die de constructie bij elkaar houdt. Door speciale productiemethodes te gebruiken, versterken de vezels en hars elkaars krachten. Dit leidt tot een bijzonder hoge sterkte tegen een bijzonder laag gewicht.

Composiet is daarmee een eenvoudig en complex product tegelijk. Eenvoudig in de zin dat met dit materiaal vrijwel oneindig veel mogelijkheden zijn. Complex in de zin dat wij als producent een bijzondere expertise nodig hebben om vanuit alle mogelijkheden steeds tot een ideale materiaalsamenstelling en eindproduct te komen.

Door de volledige vorm- en kleurvrijheid en de enorme sterkte van composieten is vrijwel elke constructie mogelijk. Ook kunnen in composieten (zie volgende kop) zoveel verschillende ‘basisingrediënten’ worden gebruikt dat het uiteindelijke composiet unieke eigenschappen geeft die exact aansluiten bij de behoeften van uw specifieke project of object. In de navolgende koppen zoomen wij in op specifieke eigenschappen van composieten.

 

Lees verder:

Neem contact op

Wilt u informeren naar de mogelijkheden van composieten voor uw aanstaande project? Neem dan contact op met uw adviseurs bij Poly Products.

icoon-bellen 0183 – 507150

icoon-mailen info@polyproducts.nl

 

Copyright © 2018 Poly Products B.V. | Cookie- en privacy verklaring | Disclaimer | Sitemap | Webdesign Nieuw Ontwerp