Vacatures
0183 - 50 71 50
Nieuws

Projectleider Niek van Griethuysen 

De negenentwintigjarige Niek van Griethuysen werkt sinds oktober als werkvoorbereider en projectleider bij Poly Products. Hij komt uit Hei- en Boeicop, woont in Den Haag en heeft in Eindhoven aan de Fontys Hogeschool Werktuigbouwkunde gestudeerd. In deze blog vertelt hij over zijn werk en hobby’s.

“Eigenlijk is mijn werk bij Poly Products een verlengde van mijn hobby’s en interesses. Ik heb altijd gezeild. Sinds mijn allereerste kleine zeilbootje vind ik het onderhoud van polyester zeilboten al interessant. Die interesse is steeds verdergegaan, waardoor ik me nu bezig hou met het onderhoud van racezeilschepen. Dat is veel high tech, waarbij alles draait om sterke, lichtgewicht materialen. Ik heb veel aan boten gewerkt en ben echt ‘hands on’! Mijn studie Werktuigbouwkunde sluit niet direct aan bij werken met kunststoffen, maar tijdens mijn stage de in lucht- en ruimtevaarttechniek ben ik wel veel met composieten in aanraking gekomen.”

“Ik ga wel knippen en plakken!”

“Bij Poly Products ben ik verantwoordelijk voor projecten. Ik hou me bezig met klantcontact, ik begeleid de uitvoering op de werkvloer en uiteindelijk verzorg ik ook de oplevering. Op dit moment heb ik twee lopende projecten, waarvan één heel groot project in opdracht van Starline. Voor de productie van zwembaden maken we een mal van honderd vierkante meter. Ik wil hier bij Poly Products mijn eigen ervaring uitbreiden. Ik doe nu heel veel kennis op over composieten in een industriële omgeving. Bijvoorbeeld door het toepassen van mallen voor productiewerk. Daarmee bieden we hoge kwaliteit en een lange levensduur!”

“Nu al heel veel geleerd!”

“Door mijn studie en ervaring werk ik relatief makkelijk aan grote projecten. Ik zorg voor duidelijkheid op papier, waardoor er alleen nog zekerheden zijn wanneer de productie begint. Wat de Detos behuizingen betreft is dat een ander verhaal. Dat is een rijdende trein waar ik opstap: de structuur is al aangebracht en er moet maatwerk geleverd worden aan de hand van de wensen van de klant. Dat vind ik lastiger dan een afzonderlijk project opstarten. Mijn kracht ligt in georganiseerd werken. Inzichtelijk maken van het proces, waardoor er makkelijk feedback gegeven kan worden.”

“Niet alleen: juist samenwerken!”

“Het werk bevalt me prima. Ik heb goed contact met mijn collega’s en hoewel we allemaal aan onze eigen projecten werken, kan ik altijd terecht met vragen. Er heerst hier een heel open sfeer! En wat die hobby’s betreft: behalve zeilen, klus ik graag op mijn computergestuurde CNC-freesbank, waarmee ik onder meer carbon fiber ski’s en een skateboard heb gemaakt!”

Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings