Composietmaterialen
Composietmaterialen

Poly Products stelt composiet samen op basis van de eisen die aan het eindproduct worden gesteld. Poly Products adviseert opdrachtgevers de optimale composietsamenstelling om tot een uitstekend eindproduct te komen. Stelt een bestek specifieke eisen aan het eindproduct, dan levert Poly Products uw producten exact conform de specificaties.

 

Welke samenstelling biedt de beste mogelijkheden voor de vorm, uitstraling, sterkte en opbouw van uw composietoplossing? De engineers van Poly Products behoren tot de meest ervaren professionals op dit vakgebied, zij berekenen exact wat de ultieme samenstelling is voor uw product.

Poly Products past de samenstelling van composiet aan de eisen van de opdrachtgever aan. Is er extra sterkte vereist, dan zorgt Poly Products er met een sandwichconstructie voor dat de gewenste sterkte wordt bereikt. Poly Products voegt rvs of staal toe om de stijfheid van composiet te vergroten of een voorziening voor montage toe te voegen. Hout wordt vooral toegevoegd om composieten onderdelen te kunnen bevestigen of om extra stijfheid aan composiet toe te voegen.

Contact opnemen

Benieuwd of composieten de oplossing bieden? De afdeling verkoop helpt u graag.

0183 – 50 71 50
Mail ons
Bezoek onze expositieruimte

Breng een bezoek in Werkendam voor een optimale composietbeleving!

Bezoek plannen
Polyester en glasvezel

Composiet bestaande uit een combinatie van polyester, oftewel hars, en glasvezel is de meest voorkomende vorm van composiet. Een overgroot deel van de composieten is gebaseerd op deze combinatie. Door te variëren in samenstelling, zoals vezeloriëntatie, laagdiktes en vezellengte, worden de eigenschappen van composiet aangepast aan de wensen van de eindgebruiker van een product of constructie. Deze composiet is in samenstelling sterk genoeg om in de meest uitlopende constructies te gebruiken.

Vinylester en glasvezel

Composiet bestaande uit een combinatie van vinylester en glasvezel heeft een hoge chemische bestendigheid. Deze composiet wordt onder meer gebruikt de chemische industrie, bijvoorbeeld in opslagtanks.

Carbon

Composiet gebaseerd op koolstofvezel met epoxy is uiterst sterk en zeer licht van gewicht. Carbon wordt onder andere gebruikt in de vliegtuigindustrie, bij de bouw van racewagens en robots.

Bio-composiet

Composiet van biologische oorsprong bestaat uit natuurlijke vezels zoals vlas en hennepvezels in combinatie met hars of biologische hars, eventueel gecombineerd met bijvoorbeeld kurk. Deze composiet kent een zeer lage milieubelasting. Bio-composiet wordt vaak toegepast in openbare projecten zoals interieurs, in het openbaar vervoer en kunstobjecten.

Masterworks

Masterworks is een watergedragen composiet op basis van minerale vulstoffen en acrylaatpolymeer. Masterworks kan qua brandklasse worden ingedeeld in SBI B S1 D0. Masterworks heeft de vormvrijheid van polyester en het brandgedrag van gipsplaten. Deze eigenschappen maken het materiaal uiterst geschikt voor gebruikt in openbare ruimtes en winkelcentra.

LC-composiet

Light Weight Concrete Composiet is opgebouwd uit glasvezels en een minerale hars. Deze combinatie biedt de mogelijkheid een composiet te creëren met het uiterlijk van gesteente. LC-composiet is een uiterst duurzaam composiet. LC-composiet levert bovendien een zeer hoge brandwerende prestaties. Dit maakt LC-composiet buitengewoon geschikt voor het plaatsen in gevels of bij het ‘beveiligen’ van vluchtwegen. Vanwege de materialen wordt volgens de NEN-EN-13501 norm een klasse A1-s1-d0 verwacht.

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings