Over composieten
Verwerkingstechnieken composiet

Composiet kent verschillende verwerkingstechnieken. Poly Products heeft de kennis, ervaring en de ruimte om alle technieken professioneel uit te voeren. Per project zoeken wij de beste technieken, materialen en type productiemallen bij elkaar om tot een optimaal proces en dus een perfect composiet product te komen.

Contact opnemen

Benieuwd of composieten de oplossing bieden? De afdeling verkoop helpt u graag.

0183 – 50 71 50
Mail ons
Bezoek onze expositieruimte

Breng een bezoek in Werkendam voor een optimale composietbeleving!

Bezoek plannen
Hand lay-up

Handlamineren van composiet is het laag voor laag aanbrengen van de composiet tot de gewenste dikte. Handlamineren is een werkwijze die Poly Products toepast bij zowel kleinere als bij grotere objecten. Poly Products kiest ook voor deze methode als er op locatie wordt gewerkt.

Vacuüminjectie

Bij vacuüminjectie worden de vezels over de mal verdeeld. Het object wordt vervolgens afgedekt met vacuümfolie en de lucht wordt met een vacuümpomp afgezogen. Aansluitend wordt onder druk de hars aangebracht. Poly Products adviseert vacuüminjectie voor composietproducten die uiterst licht van gewicht moeten zijn of complex van opbouw zijn.

Glasharsspuiten

Een mengsel van glas en hars wordt door middel van druk direct op de mal gespoten. Het oppervlak is wat grover van structuur. Deze verwerkingstechniek is zeer geschikt om grote oppervlakten te bewerken, bijvoorbeeld de binnenzijde van tankers of complexe scheepsdekken.

Watersnijden

Door de harde vezels is er voor het trimmen van randen en maken van gaten soms een speciale techniek nodig. Zagen en frezen is mogelijk maar geeft veel stof, watersnijden biedt daarbij de oplossing. Met een zeer krachtige straal (wel 4.000 bar!) water waarin zand vermengt is snijden wij moeiteloos door composiet heen. Ook staal, hout en zelfs beton zijn prima te snijden met deze techniek.

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings