Vacatures
0183 - 50 71 50
Over composieten

Voordelen van composiet

Composiet heeft een aantal eigenschappen die het materiaal uiterst geschikt maken als alternatief voor beton, staal of hout. Composiet kenmerkt zich door zijn hoge sterkte, lage gewicht, lange levensduur, vrije vorm en kleur, hoge chemische bestendigheid, lage onderhoudskosten en lage milieubelasting. De voordelen van composiet lichten wij u hieronder graag toe.

Contact opnemen

Benieuwd of composieten de oplossing bieden? De afdeling verkoop helpt u graag.

0183 – 50 71 50
Mail ons

Bezoek onze expositieruimte

Breng een bezoek in Werkendam voor een optimale composietbeleving!

Bezoek plannen

Voordelen van composiet

Composiet is sterk

Composieten zijn door het gebruik van vezels uiterst sterk. Door gebruik te maken van verschillende versterkingsvezels, zoals glasvezels, koolstof of aramide, is de sterkte van het composiet naar wens te optimaliseren. Composiet overtreft in sterkte klassieke constructiematerialen zoals staal en hout. Dit maakt composiet geschikt om bijvoorbeeld draagconstructies te maken.

Composiet is licht in gewicht

Composiet dankt zijn lage gewicht aan de combinatie van lichtgewicht vezels met kunststofhars. De dichtheid van composiet is, zonder afbreuk te doen op de overige voordelen van composiet, gemiddeld vijf keer lager dan die van staal. Deze eigenschap van composiet maakt het materiaal uiterst geschikt voor het maken van drijvende objecten, gevelbekleding en Detos-behuizingen.

Composiet heeft een lange levensduur

De constructieve levensduur van composiet is 80 tot 100 jaar. Composiet roest of rot niet, ook niet als het buiten wordt gebruikt. Om composiet mooi te houden, is schoonmaken met water voldoende. Beschadigingen aan composiet zijn vrijwel altijd eenvoudig (en op locatie) te repareren.

Composiet is vrij van vorm en kleur

Composiet is in iedere vorm en kleur te maken. De mogelijkheden zijn qua vormgeving en omvang nagenoeg eindeloos. Grote onderdelen, met een omvang van ruim 20 meter, zijn uit één stuk te maken. Ook de textuur is aan te passen. Deze eigenschap van composiet maakt het materiaal uiterst geschikt voor het maken van zwembaden op luxueuze superjachten, duikboten en kunstvoorwerpen.

Composiet heeft een hoge chemische bestendigheid

Hars zorgt voor de chemische resistentie van composiet. Afhankelijk van de gekozen hars is een composiet bestand tegen zware chemische stoffen, zowel vloeistoffen, gas, zuren en basen onder verschillende temperaturen. De hoge chemische bestendigheid van composiet zorgt ervoor dat composiet uitstekend te gebruiken is in de chemische industrie.

Composiet is voordelig in onderhoud

Composiet heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Reinigen met water is voldoende. Schade komt nauwelijks voor. De sterkte van het materiaal zorgt ervoor dat beschadigingen nagenoeg niet voorkomen. Composiet is ‘hufterproof’ en dat maakt composieten producten zeer geschikt voor gebruik in openbare ruimtes. 

Composiet kent een lage milieubelasting

Bij de productie van composiet is er vrijwel geen uitstoot van CO2. Het lage gewicht van composiet zorgt er ook voor dat de achterliggende constructies minder zwaar en daardoor minder belastend voor het milieu zijn. De lange levensduur van composieten zorgt ervoor dat producten minder snel worden vervangen. Dit draagt bij een lagere milieubelasting.

Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings