Over composieten
Voordelen van composiet

Composiet heeft een aantal eigenschappen die het materiaal uiterst geschikt maken als alternatief voor beton, staal of hout. Als meerdere van deze eigenschappen benut worden ontstaan er bijzondere resultaten!

We hebben de voordelen hier voor u op een rijtje gezet, in een serie blogs licht onze technisch directeur Albert ten Busschen ze nog eens extra toe. Klik op de links bij het betreffende voordeel voor het betreffende artikel.

Contact opnemen

Benieuwd of composieten de oplossing bieden? De afdeling verkoop helpt u graag.

0183 – 50 71 50
Mail ons
Bezoek onze expositieruimte

Breng een bezoek in Werkendam voor een optimale composietbeleving!

Bezoek plannen

Voordelen van composiet

Composiet is sterk

Composieten zijn door het gebruik van vezels uiterst sterk. Door gebruik te maken van verschillende versterkingsvezels, zoals glasvezels, koolstof of aramide, is de sterkte van het composiet naar wens te optimaliseren. Composiet overtreft in sterkte klassieke constructiematerialen zoals staal en hout. Dit maakt composiet geschikt om bijvoorbeeld draagconstructies te maken.

Composiet is licht in gewicht

Composiet dankt zijn lage gewicht aan de combinatie van lichtgewicht vezels met kunststofhars. De dichtheid van composiet is, zonder afbreuk te doen op de overige voordelen van composiet, gemiddeld vijf keer lager dan die van staal. Deze eigenschap van composiet maakt het materiaal uiterst geschikt voor het maken van drijvende objecten, gevelbekleding en Detos-behuizingen.

Composiet is brandwerend en brandvertragend te maken

In veel situaties moeten materialen voldoen aan brandnormen: gevels, treinonderdelen en interieur elementen zijn hier sprekende voorbeelden van. Door middel van additieven kunnen 'traditionele' composietmaterialen hier aan voldoen, maar er zijn ook speciale composieten die hier speciaal voor ontwikkeld zijn.

Lees hier meer in de blog van Albert over brandwerendheid.

Composiet heeft een lange levensduur

De constructieve levensduur van composiet is 80 tot 100 jaar. Composiet roest of rot niet, ook niet als het buiten wordt gebruikt. Om composiet mooi te houden, is schoonmaken met water voldoende. Beschadigingen aan composiet zijn vrijwel altijd eenvoudig (en op locatie) te repareren.

Lees hier meer in de blog van Albert over duurzaamheid 

Composiet is vrij van vorm en kleur

Composiet is in iedere vorm en kleur te maken. De mogelijkheden zijn qua vormgeving en omvang nagenoeg eindeloos. Grote onderdelen, met een omvang van ruim 20 meter, zijn uit één stuk te maken. Ook de textuur is aan te passen. Deze eigenschap van composiet maakt het materiaal uiterst geschikt voor het maken van zwembaden op luxueuze superjachten, duikboten en kunstvoorwerpen.

Lees hier meer in de blog van Albert over vormvrijheid.
Lees hier meer in de blog van Albert over oppervlaktestructuren.

Composiet heeft een hoge chemische bestendigheid

Hars zorgt voor de chemische resistentie van composiet. Afhankelijk van de gekozen hars is een composiet bestand tegen zware chemische stoffen, zowel vloeistoffen, gas, zuren en basen onder verschillende temperaturen. De hoge chemische bestendigheid van composiet zorgt ervoor dat composiet uitstekend te gebruiken is in de chemische industrie.

Lees hier meer in de blog van Albert over chemische bestendigheid.

Composiet is voordelig in onderhoud

Composiet heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Reinigen met water is voldoende. Schade komt nauwelijks voor. De sterkte van het materiaal zorgt ervoor dat beschadigingen nagenoeg niet voorkomen. Composiet is ‘hufterproof’ en dat maakt composieten producten zeer geschikt voor gebruik in openbare ruimtes. 

Lees hier meer in de blog van Albert over duurzaamheid 

Composiet kent een lage milieubelasting

Bij de productie van composiet is er vrijwel geen uitstoot van CO2. Het lage gewicht van composiet zorgt er ook voor dat de achterliggende constructies minder zwaar en daardoor minder belastend voor het milieu zijn. De lange levensduur van composieten zorgt ervoor dat producten minder snel worden vervangen. Dit draagt bij een lagere milieubelasting.

Lees hier meer in de blog van Albert over duurzaamheid.

Hero stijl element
Iocn 7

Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings