Vacatures
0183 - 50 71 50
Nieuws
Speciale composietoppervlakken

Deze week vertelt onze technisch directeur Albert ten Busschen in zijn blog over vormgevingsvrijheid, en het realiseren van speciale oppervlakken als belangrijke voordelen van composiet.

Naast vormgevingsvrijheid zijn de mogelijkheden voor het realiseren van speciale oppervlakken belangrijke voordelen van composiet. De structuur van het oppervlak wordt bepaald door de mal waarin het composietproduct wordt vervaardigd. Maar daarnaast geven de kleur, toeslagmaterialen en nabewerkingen vele mogelijkheden om bijzondere oppervlakken te krijgen. Zo kunnen gladde, hoogglansproducten met een felle kleur gemaakt worden met composiet, zoals bijvoorbeeld voor speeltoestellen in zwembaden. Maar ook producten die een oppervlak moeten hebben dat er steenachtig uitziet met een reliëf alsof het uit een groeve is gehakt, zijn mogelijk om te realiseren met composiet.  

 

Rotsgevel

Poly Products heeft een lange ervaring met het realiseren van speciale composietoppervlakken. Wij gaan met de opdrachtgever aan de slag om de gewenste uitstraling in composiet te krijgen. Een sprekend voorbeeld hiervan is The Rock aan de Zuid-As van Amsterdam. Deze rotsgevel zou aanvankelijk gemaakt worden van natuursteen-platen, maar door het grote gewicht was dit niet mogelijk. Poly Products ontwikkelde gevelplaten met een kwart van het oppervlaktegewicht en met een uitstraling zoals de donkergroene serpentino natuursteenplaten die aanvankelijk bedacht waren door de architect. Het resultaat is een stoere, rotsachtige gevel die in het oog springt naast de andere strakke gevels aan de Zuid-As.

 

Steenachtig

Een recent staaltje van het realiseren van bijzondere oppervlakken heeft Poly Products gegeven bij de gevel van Lego flagstore in de Kalverstraat in Amsterdam. Het bestaande gebouw moest voorzien worden van een nieuwe gevel waarin het oppervlak een steenachtig uiterlijk moest hebben. Bovendien moest de bovenkant van de gevel gesierd worden met rondgevormde, geschubde panelen. Voor deze toepassing heeft Poly Products het Masterworks-composiet ingezet. Met deze speciale composiet kon voldaan worden aan de bijzondere wensen voor de oppervlaktestructuur en tegelijkertijd aan eisen ten aanzien van sterkte, brandwerendheid en gewicht.

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings