Vacatures
0183 - 50 71 50
verlijming
Nieuws
Belastingtest voor ECOseals
belastingtest ECOseals 1

Het vloeistofdichte vloersysteem van ECOseals is gebaseerd op composietpanelen. Deze panelen kunnen vloeistofdicht worden gekoppeld tot een groot vloeistofdicht oppervlak. Op deze wijze ontstaat een vloeistofdicht vloeroppervlak. Op dit oppervlak kan zwaar materieel zoals bussen, hoogwerkers en graafmachines worden gewassen of getankt.


Het vrijkomende spoelwater wordt door een aangebracht afschot in het vloeroppervlak afgevoerd naar een opvangsysteem. Het vervuilde water komt hierdoor niet in de ondergrond.


Testen

Om het systeem in de praktijk te testen, hebben we op het terrein van Poly Products een proefveld aangelegd voor een belastingtest. Het veld bestaat uit vier ECOseals panelen die zijn gekoppeld. De panelen worden belast door een vorkheftruc met een aslast van 22 ton: ruimschoots boven de maximale aslast uit de Eurocode.

Verkeersbelastingen

Omdat het systeem is ontwikkeld voor zware voertuigen is het van belang dat het systeem duurzaam bestand is tegen belastingen door het overrijden door deze voertuigen. Vanuit de geldende verkeersbelastingen die beschreven staan in de Eurocode moet gerekend worden met een maximale aslast van 19 ton.

Aslast

We hebben de test met een aslast van 22,4 ton ruimschoots boven de norm uitgevoerd. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van een verzwaarde vorkheftruc. Tijdens de test hebben we vervormingen van het paneel gemeten: voor, tijdens en na het aanbrengen van de belasting. De test is meerdere keren herhaald, om te onderzoeken of de vervormingen stabiel zijn of toenemen bij herhaaldelijk belasten.


Conclusie

Het ECOseals vloersysteem heeft bij een test met vijftig keer belasten met een aslast van 22,4 ton een goede prestatie getoond. De maximaal gemeten zakkingen waren één millimeter. De zakkingen namen niet toe gedurende de tests maar schommelden, waarschijnlijk door andere invloeden op de meting. We hebben geen hoorbare effecten geconstateerd tijdens de tests. We hebben ook geen blijvende vervorming of schade visueel waargenomen. Het systeem blijkt goed te voldoen voor de genoemde aslast!

 

Wil je meer details weten over ECOseals? Neem dan contact met ons op.

metingen belastingtest
Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings