Vacatures
0183 - 50 71 50
Dunea
Nieuws
Glasvezelversterkt paneel voor monumentaal filtergebouw
Dunea

In opdracht van Dunea Duin & Water werkt aannemer K_Dekker bouw & infra in twee fases aan de realisatie van een nieuwe spoelwaterverwerkingsinstallatie en de restauratie van het monumentale Voorfiltergebouw in Katwijk.

Dunea heeft ons al in voortraject benaderd voor dit project. Dat heeft geresulteerd in onze productie van een glasvezelversterkt paneel, als afdekking voor de waterkelder. De doelstelling was expliciet een zo licht mogelijk paneel te produceren. De waterkelder omspant zo’n tien meter en kent een beperkt aantal draagbalken.


Samenwerking

Senior werkvoorbereider Tom van Kranendonk van K_Dekker bouw & infra vertelt over onze samenwerking. “Poly Products heeft in de voorbereidingsfase met goed tekenwerk de basis gelegd voor hun constructie. Het paneel moet licht van gewicht zijn en de invloed van water op het materiaal moet zo beperkt mogelijk zijn. Met behulp van een specialistische coating is de levensduur nu zo lang mogelijk!”


Doos-in-doos

De restauratie van het Voorfiltergebouw en de bouwkundige werkzaamheden van de nieuwe installatie zijn inmiddels gereed. De nieuwe installatie is door het toepassen van een doos-in-doos constructie verwerkt in het monumentale voorfiltergebouw. Daardoor blijft het prachtige authentieke aanzicht behouden. De civiele werkzaamheden zijn inmiddels gereed en op dit moment worden de installatiewerkzaamheden afgerond.


Goed afgestemd

Tom: “De uitvoering van Poly Products is soepel en volgens planning verlopen. We hebben onze werkzaamheden goed op elkaar afgestemd en alle afspraken zijn nagekomen. De samenwerking was prima!”

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van onze glasvezelversterkte, waterbestendige oplossingen? Neem dan contact met ons op.

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings