Vacatures
0183 - 50 71 50
Evides Waterbedrijf
Nieuws
Poly Products werkt mee aan groot renovatieproject Evides Waterbedrijf
Evides Waterbedrijf

Eerder dit jaar heeft Poly Products de gunning van de Europese openbare aanbesteding gewonnen voor het produceren en installeren van composiet lichtstraten voor een project van Evides Waterbedrijf. Een omvangrijk composiet project, wat onderdeel is van een groter renovatieproject op de productielocatie Berenplaat, de grootste drinkwaterzuiveringslocatie van Nederland in Spijkenisse.

De aanbestedingsvraag was duidelijk: Evides is op zoek naar een partner die in staat is hoogwaardige composiet elementen te creëren en te monteren, die passen binnen het gedachtegoed van het filtergebouw. Doordat de zuivering van drinkwater is gehuisvest in het filtergebouw, dient de opdrachtgever veilig en volgens strikte hygiëne-voorschriften te kunnen werken.

Innovatieve oplossingen

Daarnaast verwacht Evides efficiënte en innovatieve oplossingen. Wij leverden aansprekende referentieprojecten aan en we beschreven de projectaanpak in een gedetailleerd plan. Het resultaat was dat wij de openbare aanbesteding wonnen: we mogen het werk uitvoeren!

 

Spectaculair
Het filtergebouw is het meest spectaculaire onderdeel van drinkwaterzuiveringslocatie Berenplaat. Het bijzondere filtergebouw, van de hand van architect Wim Quist, wordt zorgvuldig en met respect voor de architectonische elementen gerenoveerd. Daarom heeft Evides Waterbedrijf vooraf de plannen voor de renovatie voorgelegd aan de architect.

 

Het dak van het gebouw bestaat uit twintig betonschalen, gescheiden door smalle lichtstroken. Schuinstaande glazen wanden omsluiten het geheel. De betonschalen zijn voorzien van een geventileerde isolatielaag ter voorkoming van condensatie. Ter plaatse van de lichtstroken is een verwarmd dampscherm aangebracht. Looppaden over de lichtstroken zijn bereikbaar via felrood gekleurde wenteltrappen. De glasgevels zijn scharnierend aan de schalen en de borstwering bevestigd, zodat beweging van de betonschalen kan worden opgevangen.

 

Translucent composiet

Aan de slag: drieduizend vierkante meter translucent composiet! “We zijn verheugd om deze opdracht voor Evides te mogen uitvoeren. Een omvangrijke klus, waarbij we maar weer eens laten zien dat het bieden van totaaloplossingen vanuit één partij een grote meerwaarde heeft”, aldus Michiel de Bruijcker, algemeen directeur van Poly Products.

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings