Vacatures
0183 - 50 71 50
Polyester werker
Nieuws
Panelen voor waterzuiveringsinstallatie gereed
Schermafbeelding 2024 06 27 om 11.25.11

Voor de grootste drinkwaterzuiveringslocatie van Nederland produceren en installeren wij composiet lichtstraten. Dit is een omvangrijk project, waar we al een tijd aan werken. Op dit moment is de productie van de panelen gereed. Meewerkend voorman Jan van Drunen geeft een update over de werkzaamheden.

Dit project benadrukt onze capaciteit om grote, uitdagende opdrachten met precisie en kwaliteit uit te voeren.

Uitdagingen en innovaties

Jan: “We zijn begonnen met proefplaatjes maken, inschattingen doen en testen uitvoeren. Door de omvang van de goten is dit één van onze grootste projecten. Onze werkplaats biedt gelukkig voldoende capaciteit voor zo’n omvangrijk werk.” Het gebruik van speciaal materiaal maakt dit project bijzonder.

 

Translucent met een minimale verkleuring

“Het is een bijzonder product, omdat het translucent moet zijn en de verkleuring minimaal moet blijven”, legt Jan uit. De lichtstraten bestaan uit panelen onder de lichtkoepel van glas, ontworpen om zonlicht tegen te houden, terwijl ze toch voldoende licht doorlaten.

 

Enorme afmetingen

“De bijzondere afmetingen en de precisie maken dit project uitdagend”, vertelt Jan. “Daarnaast werken we met verschillende formaten panelen. Ruim zestig panelen van elf bij vier meter en twaalf van 4,5 bij 4,5 meter. Daarvoor moesten we verschillende mallen maken. Vooral het eerste paneel was spannend om te maken.”

 

Teamwerk en planning

Het project verloopt volgens planning. “We werkten met een goed team, van zeven personen aan het project.” Als meewerkend voorman is Jan onder andere verantwoordelijk voor het aansturen van het team, het controleren van de productieprocessen en het zorgen voor voldoende materialen.

 

Leuk en uitdagend

“Het is een leuk en uitdagend project, omdat het afwijkt van normaal”, zegt Jan. “We hebben tussentijds waar nodig aanpassingen doorgevoerd. Onze productiesnelheid konden we verhogen, naarmate we meer panelen produceerden. Het werk vergde nauwkeurige planning en logistiek, omdat elk paneel exact op maat gezaagd moet worden.”

 

Transport en installatie

Naast de productie is Jan ook betrokken bij het transport van de lichtstraten. “Ik zorg voor het transport tussen onze productieloodsen én het externe transport naar de locatie”, legt Jan uit. “Elk paneel moet op de millimeter nauwkeurig worden afgewerkt, gaten moeten geboord worden en frames geplaatst. Het plaatsen van de lichtstraten op locatie werd ook door ons verzorgd. Wij hebben een speciale hijsjuk ontworpen, om zo de panelen te plaatsen terwijl de waterzuivering in bedrijf was.

 

Expertise en innovatiekracht

Dit project is een goed voorbeeld van onze expertise en innovatiekracht. Door de toepassing van innovatieve technieken, materialen, productie én installatie, leveren we een belangrijke bijdrage aan de modernisering van de grootste drinkwaterzuiveringslocatie van Nederland.

 

Wilt u meer informatie over onze projecten? Neem dan contact met ons op.

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings