Vacatures
0183 - 50 71 50
Meisje op het stokpaardje Den Haag
Nieuws
Renovatie kunstobject: ‘Meisje op het stokpaardje’
Meisje op het stokpaardje Den Haag

Wij hebben ‘Het meisje op het stokpaardje’ uit Den Haag gerenoveerd. Dit is een kunstwerk van polyester uit de jaren ‘80. Nadat we eerder al een renovatie hadden uitgevoerd, was nu het beeld wegens vernieling opnieuw aan renovatie toe.

 

Joppe Spaans, engineer 3D-printing bij Poly Products, was nauw betrokken bij de renovatie van het kunstobject. Hij vertelt meer over het renovatieproces.


Renovatie

“Wij hebben het kunstobject gerenoveerd, omdat het tijdens oud en nieuw is vernield. Hierbij is de arm van ‘Het meisje op het stokpaardje’ eraf getrokken en niet meer teruggevonden. Met behulp van polyester hebben wij de arm hersteld en de scheuren uit het beeld gehaald”, vertelt Joppe.


Creatief herstel

Joppe: “Om de waarde van het beeld te behouden, heeft kunstenaar Gabriel Gort van Atelier Gort op een creatieve en kundige manier het beeld hersteld. Hij heeft met de hand de missende arm van het beeld gemoduleerd. Gabriel heeft de bewerking en de constructie bedacht en uitgevoerd. Ik heb Gabriel geassisteerd met het inscannen van zijn nauwkeurig gevormde arm. Daar heb ik vervolgens een solide print van geproduceerd. Gabriel heeft zoveel mogelijk geprobeerd de houding van het kunstobject in zijn oude staat terug te brengen.”

3D-scan

“Nadat Gabriel Gort met de hand het kunstobject heeft gemoduleerd, zijn wij met de 3D-printer aan de slag gegaan. Door middel van een 3D-scan op basis van het gemoduleerde kunstwerk, hebben wij de verloren arm van ‘Het meisje op het stokpaardje’ kunnen renoveren. Aan de buitenkant van de arm is een koperkleurige huid aangebracht om het perfect te laten matchen met de rest van het beeld. Door een stalen frame aan de binnenkant te monteren, voorkomen we dat de arm weer afbreekt.”, beschrijft Joppe.

Tevreden

Joppe: “Tijdens de renovatie van ‘Het meisje op het stokpaardje’ ben ik voornamelijk bezig geweest met de digitale opzet. Ik ben erg tevreden over het renovatieproces. Daarbij ben ik vooral zeer content met de vormgeving: de combinatie van digitale middelen en het werk van kunstenaar Gabriel Gort. Al met al kunnen we terugkijken op een mooie renovatie van het kunstobject, waardoor ‘Het meisje op het stokpaardje’ er weer beeldig uitziet”, aldus Joppe.

Benieuwd naar meer van onze projecten gericht op kunst & design? Bekijk dan ons portfolio.

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings