Vacatures
0183 - 50 71 50
Ringen Krommenie
Nieuws
De ringen van Forbo-Krommenie

In het kader van ‘throwback thursday’, delen we graag dit mooie verhaal uit de oude doos over ‘De ringen van Forbo-Krommenie’. De ringen zijn door ons gemaakt in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Ze hangen er al jaren en zijn goed te zien vanaf de provinciale weg.

De ringen zijn in drie onderdelen gemaakt in Werkendam en bestaan uit een stalen kern van een rond gewalste buis. Aan de buis zitten bevestigingspunten voor aan de schoorsteen. Deze buizen zijn bekleed met P.U.-schuim segmenten. Daar hebben we een polyester bekleding overheen aangebracht. In Krommenie zijn de elementen aan elkaar gelamineerd tot drie ringen. Vervolgens is over elke ring topcoat in een andere kleur aangebracht. Wij hebben de volledige engineering intern uitgevoerd.

Clim Meijer

De schoorsteen van Forbo-Krommenie is een ontwerp van Clim Meijer, in 1912 geboren in Krommenie. Hij studeerde MTS-bouwkunde en binnenhuisarchitectuur. Na zijn studie Bouwkunst in 1948, ontwierp hij onder andere meubels, panden en interieurs. Hij werkte van 1952 tot 1987 als ontwerper van linoleumcollecties en tentoonstellings-stands voor de Linoleum Fabriek. Op gevorderde leeftijd was hij nog actief als kleuradviseur voor onder andere Forbo, Hellema en Karlhamns.

Kosten
Wij hebben de engineering en productie volledig uitgevoerd, dat was een flinke klus. De plaatsing hebben wij niet gedaan, maar het verhaal gaat, dat de kraankosten om de ringen over de schoorsteen te hijsen, hoger waren dan de kosten van de drie ringen die wij hebben geproduceerd!

Benieuwd naar meer van onze projecten? Bekijk ons portfolio!

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings