Vacatures
0183 - 50 71 50
3Dprintenkap
Nieuws
‘Een stap in mijn ontwikkeling!’
3Dprinterkap bewegend beeld

Lars Teeuwen studeert Industrieel Product Ontwerpen aan de Hogeschool Rotterdam. De derdejaars student uit Capelle aan de IJssel heeft de afgelopen achttien weken bij ons stage gelopen. Behalve de opdracht die hij voor zijn studie heeft uitgevoerd, is Lars ook betrokken geweest bij andere 3D-print en waterjet werkzaamheden.


“Wat ik bovenal geleerd heb tijdens mijn stage bij Poly Products”, begint Lars, “is dat praktische mogelijkheden echt van toegevoegde waarde zijn op de theorie van het ontwerpen!”


Compressor

Lars: “Na overleg met Michiel de Bruijcker, de algemeen directeur, ben ik als stageopdracht een kap gaan ontwerpen en maken. Met behulp van deze 3D-geprinte kap wordt warme lucht van een compressor als opwarming gebruikt voor één van de fabriekshallen van Poly Products. Een duurzame vorm van verwarmen!”

 

Protypes

“Hoewel ik vaker prototypes maakte”, vertelt Lars, “heb ik tijdens mijn stage gemerkt hoe waardevol het is dat ik behalve het ontwerpen, ook direct van de praktische ondersteuning in de fabriek gebruik kon maken. Advies van collega’s, het werken met prototypes en de aanpassingen en verbeteringen die daardoor mogelijk zijn!”

 

Ontwerpen

Lars: “Ik heb de kap in drie delen ontworpen. Het eerste deel past over de compressor, het tweede leidt de kap door de muur en het derde deel is een scharnier. Dat scharnier gaat open of dicht, afhankelijk van de buitentemperatuur: als die hoog is, ontsnapt de warme lucht naar buiten, anders wordt die lucht de hal ingepompt.”


Produceren

“Voor het produceren van de kap heb ik gebruik gemaakt van de grote 3D-printer van Poly Products. In verband met het gewicht heb ik de wanden dun gelaten, en later versterkt met een gelamineerde laag. Voor de versteviging heb ik ook een dunne houten lat op maat gezaagd met behulp van de waterjet. Dat is een watersnijder, waarmee je tot op 0,3 millimeter precies kan snijden!”

 

Team

Lars: “Ik heb veel geleerd en veel gedaan tijdens mijn stage. Voor mijn opleiding heb ik alles in een portfolio verzameld. Daar heb ik als eindcijfer een acht voor gekregen! Behalve mijn stageopdracht, heb ik ook verschillende andere opdrachten uitgevoerd met de 3D-Printers en de waterjet. Het was een heel leuke stage: het is een leuk team, zowel op kantoor als in de fabriek. Ik heb me echt onderdeel van het team gevoeld!”

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings