Vacatures
0183 - 50 71 50
Polyester werker
Nieuws
Muzikaal cadeau voor de stad
turntable

Wie jarig is krijgt een cadeau. Zo ook Rotterdam Ahoy: ter ere van Rotterdam Ahoy’s vijftig-jarige bestaan hebben wij meegewerkt aan een muzikaal cadeau voor de stad.

 

Omgevingsbureau Arttenders was gevraagd om voor het vijftig-jarig jubileum een opvallend baken voor het Ahoyplein te ontwikkelen. Op basis van een tweejarig onderzoek naar de publieke ruimte, de behoefte van de inwoners én de kansen op het gebied van stedelijke ontwikkeling, is in samenwerking met kunstenaar Jonas Vorwerk het idee voor de Turntable ontstaan.


Realisatie

Toen het idee eenmaal was uitgewerkt, kwamen wij samen met Van Besouw Metaal en Van Vliet Buitenprojecten in beeld voor de realisatie van het kunstwerk. Arttenders kwam bij ons met de vraag voor de ontwikkeling van een doorzichtige, gele plaat. Deze moest uiteindelijk de draaischijf van de Turntable worden. De eisen: lichtdoorlatend, sterk en niet te zwaar. Zodat kinderen gemakkelijk en veilig met het lichtspel kunnen spelen. De ervaring is aanwezig en composiet is zeker sterk genoeg. Het gele effect maakte dat er te weinig licht door de plaat scheen. De oplossing: een licht opake doorschijnende plaat van negen millimeter dik. Met als groot voordeel dat deze plaat uit delen bestaat, waardoor lichte montage en verplaatsbaarheid mogelijk is.


Turntable

De Turntable is een interactieve installatie in de vorm van een draaischijf. Gebaseerd op de traditionele Hollandse Schijf en platenspeler. Zodra de Turntable in beweging wordt gebracht door haar bezoekers, speelt audio af en licht de schijf op. Door slimme sensor- en softwaretechnieken beweegt het tempo van de audio mee met het tempo van draaien. Stopt de schijf met draaien, dan stopt ook de audio. Vul maar in wat er gebeurt als de schijf in tegengestelde richting draait: plezier gegarandeerd!


Verbinding

De Turntable fungeert als herkenbare ontmoetingsplek voor bezoekers van de evenementenlocatie Ahoy. Het kunstwerk prikkelt de zintuigen en nodigt op een speelse, intuïtieve en laagdrempelige manier uit tot interactie. Zo wordt de schijf een ‘urban podium’. Het gaat de verbinding aan met de omgeving, waarbij het publiek de muzikant is. Voor jong en oud een belevenis van formaat!

Wij zijn trots op onze bijdrage aan dit kunstwerk. Zie onderstaande video voor een impressie van de totstandkoming en werking van het kunstwerk.

Foto’s door: https://www.joep.photo/

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings