Nieuws
100 jaar ANWB paddennstoelen

Met dit mooie zomerweer trekken veel mensen eropuit in de omgeving. Te voet of met de fiets.
Maar hoe weet je de weg op de heide of op die mooie fietsroute? Juist, via de bekende ANWB paddenstoelen. En wij maken ze!


De 100 jaar oude paddenstoel is een icoon van de Nederlandse fietscultuur. Het product van de Eerste Wereldoorlog maakte een hele verandering door heeft zich in rap tempo door heel Nederland verspreid. Met 12 stuks in 1919 tot ruim 5987 exemplaren in 2019.

 

De paddenstoel werd vroeger gemaakt van metaal. Het productieproces is door de jaren heen echter flink veranderd. Het metaal werd vervangen voor beton, met houten bordjes met plaatsnamen en afstanden. Heel mooi, maar helaas vernielden vandalen de bordjes en besloot de ANWB om de plaatsnamen en afstanden rechtstreeks op het onverwoestbare beton te schilderen. Ook dat was geen succes. De letters sleten snel doordat fietsers de paddenstoel als voetensteun gebruikten. Een metalen kap volgde, maar ook dat bleek geen succes.

Inmiddels staat er een bijzondere soort: gemaakt van BIO-composiet op basis van hennepvezels, ontwikkeld door, en geproduceerd in opdracht van NPSP BV. Dit geeft een product op natuurlijke basis, maar wel goed bestand tegen de weersinvloeden van buitenaf. Voor Poly Products een serieproduct. En om een korte doorlooptijd te kunnen halen maken we ze in verwarmde mallen. Dit doen we in serie waarna de spuiter met sjablonen de plaatsen en afstanden aanbrengt. Bestand tegen het weerbarstige buitenleven en de vele fanatieke wandelaars en fietsers. Leuk feit toch!

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings