Vacatures
0183 - 50 71 50
Nieuws
Toegepast onderzoek met hogescholen

Onze band met het onderwijs is erg sterk. In het bijzonder is er een goed contact met de hogeschool Windesheim in Zwolle. Onze technisch directeur Albert ten Busschen is daar part-time associate lector bij het lectoraat Kunststoftechnologie (LKT). In zijn blog belicht hij onze intensieve band met het onderwijs toe.

Omdat Poly Products een bedrijf is dat zich continu richt op innovatie is er veel contact met onderwijs en onderzoeksinstituten. Door de jaren zijn er vele stagiaires, projectgroepen en afstudeerders bij Poly Products geweest van MBO, HBO en universiteiten. Jonge mensen kunnen bij ons enerzijds meedraaien en het vak leren, maar ook meewerken aan interessante, vernieuwende projecten.

Onderzoeksprojecten

Hogeschool Windesheim profiteert van de actuele industriekennis en het netwerk die Albert inbrengt voor het onderwijs en de onderzoeksprojecten. Anderzijds levert het Poly Products de mogelijkheid om deel te nemen aan onderzoeksprojecten om te werken aan actuele ontwikkelingen. 

Hergebruik

Hogescholen werken aan toegepast onderzoek voor de industrie op basis van actuele thema’s. Een belangrijk thema is circulariteit en hiervoor heeft de hogeschool met Poly Products en andere industriepartners een nieuwe methode van hergebruik van composieten ontwikkeld. Met de inbreng van Poly Products is in een RAAK-onderzoeksproject bij de Beatrix-sluis in Almere een oeverbeschoeiing gerealiseerd van hergebruikt composiet, gemaakt van oude bootrompen en windmolen rotorbladen. Hiermee krijgen End-of-Life (EoL) composieten een tweede leven in de vorm van hoogwaardige nieuwe producten.

Afvalvraagstuk
In een nieuw lopend RAAK-project werkt Poly Products ook mee aan het hergebruik van composieten en andere moeilijk te recyclen kunststoffen. Naar aanleiding van een afvalvraagstuk van de NS is een gietmal voor betonnen dwarsliggers in de productie bij Poly Products geïnstalleerd. Hieruit heb ik samen met studenten vormschalen gelamineerd, die de basis vormen voor de eerste prototypes dwarsliggers van hergebruikt composiet. De komende tijd wordt de productie van deze dwarsliggers verder opgeschaald. 

Afstudeeropdracht
Het contact van Poly Products met hogescholen blijft trouwens niet beperkt tot Windesheim. Per februari van dit jaar start student Aniek Goossens van de Hogeschool Rotterdam bij Poly Products. Zij gaat haar afstudeeropdracht bij ons doen voor de studierichting Industrieel Product Ontwerp (IPO). Het onderwerp van haar project is ontwerpen en realiseren van 3D-geprint straatmeubilair met meerdere, geïntegreerde functies. 

Neem voor meer informatie contact met ons op via 0183-507150.

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings