Nieuws
‘Vliegende keep door heel de loods’
Door Fijnaart Pellicaan

Fijnaart Pellicaan (48) werkt sinds 1 april als productiemedewerker bij Poly Products. Hij heeft een zeer gevarieerde achtergrond en vertelt in onderstaand interview over zijn eerste indrukken bij ons.

“Jan Schrama heeft een bijzondere kijk op mensen. In positieve zin, bedoel ik dat! Hij ziet meer dan iemands specifieke achtergrond. Ik heb in het verleden werkelijk in allerlei richtingen gewerkt: als glaszetter, als kozijnenmonteur, in de scheepsbouw en ook in de bouw heb ik van alles gedaan. Met polyester heb ik niet veel ervaring. Jan is iemand die dan verder kijkt. Hij geeft vertrouwen en benut mijn vaardigheden. Stapsgewijs wordt ik nu steeds verder wegwijs gemaakt in alle facetten van het werken met polyester.”

Scheepsonderhoud

“In het verleden heb ik onder andere een eigen bedrijf gehad in scheepsonderhoud in de binnenvaarthaven van Werkendam. Ik heb veel houten scheepsdekken en machinekamers gezien, waar ik natuurlijk vooral met hout en metaal heb gewerkt.”

Achtergrond

“Door mijn achtergrond ben ik heel breed inzetbaar. Ik heb al op elke plek in de fabriek gewerkt. Op deze manier kom ik met het volledige productieproces in aanraking. Op mijn eerste dag ben ik begonnen bij het vervaardigen van afzuigkappen. Stap voor stap is me dat specifieke proces uitgelegd. Soms worden dezelfde technieken toegepast bij andere klussen. Maar bij andere processen zie je ook weer andere procedures. Hoe afzonderlijke producten in elkaar worden gezet, is vaak erg eigen. Er zijn veel soorten polyester, veel verschillende vormen van samenstelling. Welke polyesters zijn er en hoe kunnen ze worden toegepast? Dat ben ik nu aan het leren.”

Variatie

“Veelzijdigheid in mijn werk vind ik belangrijk, ongeacht het materiaal wat ik gebruik. Ik heb zelf altijd veel montagewerk gedaan. Daar zit veel variatie in. Die afwisseling vind ik leuker dan voortdurend hetzelfde product te maken. Daarom ben ik hier bij Poly Products vanaf het begin al goed op mijn plek, met al die verschillende klussen.”

Visie

“Doorgroeien binnen het bedrijf zou het nog interessanter maken. Nu is het nog te vers om dat precies in te schatten. Ze hebben mij gevraagd om mijn VCA-certificaat opnieuw te halen. In theorie ben ik dan bevoegd om als leidinggevende te functioneren. Maar dat hangt natuurlijk ook af van de visie van Poly Products. Wellicht kan ik een stap verder maken dan productiewerk.”

Ontvangst

“Ik ben zeer hartelijk ontvangen. Poly Products is een erg sociaal bedrijf. Alle collega’s hebben me goed opgenomen. Ze zijn open en collegiaal, en maken me steeds verder wegwijs. Ze noemen me ook wel ‘de vliegende keep door heel de hal.’ Ik ga in elk geval met veel zin naar mijn werk!”

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings