Nieuws
SPOT

Vorig jaar vierde Poly Products haar vijftigste verjaardag. Tijdens het zeer geslaagde jubileumfeest werd de winnaar van de unieke ontwerpwedstrijd PPdaagtjeuit bekend gemaakt.


‘SPOT, a silent place’, van Jeroen Bisscheroux & Jeroen van den Bosch kwam als beste uit de bus. Met deze twee ontwerpers is een traject gestart, waarbij Poly Products het idee print in 3D. Het is de bedoeling creatieve en innovatieve geesten te stimuleren. Poly Products kan met haar grote 3D printer een innovatie impuls aan deze ideeën geven.

 

SPOT

Joppe Spaans is de expert op het gebied van 3D printen bij Poly Products. Hij vertelt over SPOT. “Het idee is om een privé plek in de openbare ruimte te creëren waarin je in alle rust een telefoongesprek kunt voeren, en waar je anderen niet lastigvalt met je gesprek.”

Joppe vervolgt: “We hebben nu twee ‘telefooncellen’ in 3D geprint. De ontwerpers kijken nu naar de aanpassingen die nog gedaan moeten worden. Dat gaat bijvoorbeeld over de vormen van isolatie en materiaalgebruik. Het is natuurlijk de bedoeling dat zo’n ‘spot’ geluidsproof is. Als de veranderingen die de ontwerpers voor ogen hebben mogelijk zijn, dan printen we het object in zijn definitieve vorm.”

 

Mallen

Het voordeel van 3D printen is dat je vrij snel een stap kan maken. “Voor de printer zijn we op zoek naar vormen die moeilijker te maken zijn. In de toekomst willen we enerzijds mallen maken die in ons composiet productieproces kunnen worden ingezet. Voor die ontwikkeling zijn meerdere schakels nodig, en de afwerking is een belangrijke component. Anderzijds zoeken we juist naar manieren om de fase waarin mallen nodig zijn over te slaan. “Sommige producten zijn complex te produceren en worden relatief weinig gebruikt. Zulke objecten direct printen is veel effectiever dan er een productieproces voor ontwikkelen.”

 

Putdeksels

Joppe noemt een recent project als voorbeeld: “Voor een olieplatform in Nigeria moesten polyester putdeksels vervangen worden. Maar er waren geen bouwtekeningen meer en er was haast bij. We hebben op basis van een gescand model de driedimensionale prints gemaakt.” Snel handelen, met een kort voortraject, dat is het voordeel van 3D printen. “Het werk was in anderhalve week klaar. We hebben allerlei fases kunnen overslaan.”

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings