Vacatures
0183 - 50 71 50
Nieuws
Van vraag tot werkplaats

Dit keer vertelt Jeroen van der Vlis over ‘het voortraject’: wat komt er allemaal bij kijken voordat we voor een klant daadwerkelijk tot het vervaardigen van een composiet product overgaan?

“Vaak krijgen we na het eerste contact redelijk uitgewerkte tekeningen, maar sommige klanten stappen hier binnen ‘met een idee’. Het kan erg verschillen hoever zo’n idee is uitgewerkt: van een handschets, tot een uitgewerkt 3D-model!” Jeroen vervolgt: “De voorkennis van de klant verschilt vaak. Het is aan ons om te bepalen met welke oplossing de klant het beste geholpen is. De vraag die wij ons en de klant altijd stellen, is hoe en uit welk materiaal het product het beste en het voordeligste te vervaardigen is. Als het antwoord ‘composiet’ is, omdat we de vele voordelen van het materiaal perfect kunnen benutten, kunnen we verder! Op basis van de eisen en wensen doen we een stuk ‘pre-engineering’ om tot een productievoorstel en passend budget te komen. We leggen dan verschillende afwegingen voor, en adviseren in materialen, productietechnieken en bijbehorende tooling.”

 

Engineering

“Wanneer de klant op basis van ons advies de keuze voor composiet van Poly Products maakt, komen we in de volgende fase. Dat is de fase van engineering, exacte materiaalspecificaties en de detaillering voor de productie. Op basis van de door de klant goedgekeurde tekeningen kunnen wij dan aan de slag in de werkplaats.” Jeroen: “Ook in dat traject hebben we veel contact met de klant. We nemen hem indien nodig mee naar de fabriek, waar hij niet alleen met mij maar met alle betrokkenen in het proces te maken heeft. De vakkennis van onze productiemedewerkers is hier ook een grote input: zij moeten het product tenslotte maken”

 

Achtergrond

“Met mijn achtergrond als Industrieel Product Ontwerper, ligt mijn hart bij het creatieve technische proces. In het voortraject gaat dat technische proces hand in hand met de commerciële factor: ons voorstel moet kloppen qua techniek én budget. Door onze opgebouwde kennis én een archief van meer dan een halve eeuw aan projecten hoeven we nooit het wiel helemaal opnieuw uit te vinden. We kunnen altijd putten uit eigen kennis en snel een oplossing bieden op basis van bewezen details uit vergelijkbare projecten!”

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings