Nieuws
Blog Osmose

Doorgaans hebben composieten weinig te vrezen. Mochten glasvezelversterkte polyester producten in een permanent vochtige omgeving verkeren, dan kan osmose een gevaar zijn. In deze blog legt Dr. Ir. Albert ten Busschen, technisch directeur bij Poly Products uit hoe wij dit gevaar op voorhand al uitsluiten.

“Composieten die in een vochtige omgeving worden toegepast, moeten worden beschermd tegen de negatieve uitwerking van osmose. Bij Poly Products hebben we een methode ontwikkeld om aantasting door osmose te voorkomen.” Albert vervolgt: “De bestendigheid van composieten tegen de invloed van water is doorgaans zeer hoog. Producten als plezierboten of zwembaden, die met glasvezelversterkte polyester zijn vervaardigd, kunnen in principe jarenlang permanent worden blootgesteld aan water. Om aantasting door vocht uit te sluiten is materiaalkeuze en procesbeheersing wél van groot belang. Als zich water ophoopt achter een gelcoatlaag, kan osmose optreden. In dat geval kan een gehavend en gebobbeld oppervlak ontstaan.”

 

Specificatie

“Bij Poly Products hanteren we voor producten die permanent in een vochtige omgeving worden toegepast daarom onze eigen specificatie”, licht Albert ten Busschentoe. “Dankzij deze specificatie beschermen we onze composieten tegen de negatieve uitwerking van osmose. De specificatie geeft aan welke grondstoffen moeten worden gebruikt, en op welke manier het productieproces moet worden uitgevoerd. De kwaliteitsbewaking van dit proces verloopt volgens ISO 9001.”

 

Oplossing

“Met onze specificatie richten wij ons met name op het voorkomen van osmose-problemen. In het geval van door osmose aangetaste producten, bieden wij echter ook oplossingen. Poly Products heeft het vakmanschap in huis om osmose-blazen te repareren. Deze reparaties kunnen wij natuurlijk op locatie uitvoeren, wat bij veel toepassingen zoals boten en zwembaden, van toegevoegde waarde is. Maar; wij leggen de nadruk op voorkomen, zodat we niet hoeven te repareren.”

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings