Vacatures
0183 - 50 71 50
Nieuws
‘Duurzaamheid aantoonbaar hoog in het vaandel’

Poly Products is aantoonbaar ‘groen’! We hebben in samenwerking met BMD Advies een volgende stap gezet in onze duurzame ambities. Mattie Harks werkt sinds 2013 als adviseur bij BMD Advies. Hij heeft ruime ervaring in de – grootzakelijke – energiewereld. Mattie vertelt over ons Groencertificaat en de daaraan gekoppelde Garantie van Oorsprong.

BMD Advies is een milieuadviesbureau wat bedrijven ter zijde staat bij het afsluiten van een energiecontract. Vanaf 2013 zijn wij al met hen in contact. In 2015 heeft dat geleid tot onze opdracht aan BMD Advies ons te begeleiden bij het afsluiten van een vijfjarig energiecontract. Inmiddels is onze tweede éénjarige energie-overeenkomst alweer ingegaan, waarvoor we het Groencertificaat 2022 hebben ontvangen.

 

Zakelijk vergroenen

Mattie: “De klimaatdiscussie heeft ervoor gezorgd dat er verschillende nieuwe methoden zijn om duurzame energie te gebruiken. Wij stimuleren bedrijven te investeren in groene stroom uit Nederland, door de duurzame afweging aantoonbaar te maken. Aan zakelijk vergroenen hangt immers nog een meerprijs.”

 

Donkergroene energie

“In samenwerking met NLgroen stimuleren wij bedrijven te kiezen voor in Nederland opgewekte energie”, legt Mattie uit. Het opwekken van zonne- en windenergie voor bedrijven in Nederland vraagt een investering in zonnepanelen en windmolens. Dat noemen wij ‘donkergroene energie’, in tegenstelling tot ‘lichtgroene energie’. Dat is bijvoorbeeld de energie die met behulp van bestaande waterkrachtcentrales in Scandinavië wordt opgewekt.”

 

Energiemarkt

Mattie: “Samen met Poly Products hebben we de ontwikkelingen en de mogelijkheden op de energiemarkt besproken. Na hun vijfjarige overeenkomst, hadden zij over 2021 een jaarcontract. Ondanks of misschien dankzij de onzekere situatie op de huidige energiemarkt, is de keuze voor weer op een jaarcontract gevallen. We hebben een leverancier geselecteerd, maar onafhankelijk daarvan heeft Poly Products de keuze voor verder vergroenen gemaakt, met het Groencertificaat als gevolg!”

 

Groencertificaat

Mattie: “Op basis van het verbruik in 2021 heeft Poly Products een Garantie van Oorsprong ontvangen. Op het Groencertificaat staat vermeld welke hoeveelheid Nederlandse groene energie Poly Products in 2022 afneemt. Hierbij heeft Poly Products gekozen voor vergroening met donkergroene energie door het gebruik van Nederlandse zonne-energiecertificaten. Met het Groencertificaat toont Poly Products aan wat hun duurzame ambities zijn en stimuleren zij andere bedrijven ook tot verdere vergroening over te gaan!”

 

Onze algemeen directeur Michiel de Bruijcker zegt hierover: “We zijn super trots op dit certificaat en op onze bijdrage aan een groenere wereld. Hiervoor wil ik BMD Advies dan ook bedanken, zij zijn voor ons een fijne partner!”

 

Ledverlichting

Om de urgentie van onze groene ambities te onderstrepen, hebben we in december de complete conventionele armaturen in onze productiehal vervangen voor duurzame Ledverlichting. Enerzijds zijn we daardoor energiezuiniger, anderzijds levert het meer lichtopbrengst op. Daardoor is onze productieafdeling in staat nog nauwkeuriger te werken, waardoor het algemene niveau van ons werk omhooggaat!

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings