Nieuws
Pumptracks van de toekomst

Tijdens onze open dag op 9 november werd er al enthousiast gebruik van gemaakt: de speciale pumptrack voor kids. Deze baan met hoogteverschillen of kleine heuvels en gekantelde bochten is ideaal om doorheen te fietsen, steppen of skaten. Poly Products maakt deze pumptracks met veel passie en op een heel bijzondere manier.

We ontwikkelen de pumptracks samen met stichting Pumptrack uit Wijk bij Duurstede. Dit bedrijf verzorgt vaste en tijdelijke verplaatsbare pumptracks, bijvoorbeeld voor evenementen. Op zo’n pumptrack is het de truc om je zonder trappen en/of afzetten te verplaatsen, maar door middel van ‘pompen’. Dus door met je hele lichaam een momentum op te bouwen.

 

3D-geprinte pumptracks

Een pumptrackbaan loopt altijd in een circuit of in een rondje. In theorie kun je er dus oneindig doorgaan. De verplaatsbare banen waar nu gebruik van gemaakt wordt zijn zwaar, van veel verschillende materialen gemaakt en het kosten veel tijd om te laten maken. Met onze 3D-printer willen wij dergelijke banen efficiënter gaan produceren: lichter in gewicht, sneller in productie en het liefst alleen met gebruik van gerecycled (plastic) materiaal. Deze zogenaamde Plastic Tracks zijn hét voorbeeld voor de toekomst van pumptracks.

 

Veelbelovend

Inmiddels hebben we een veelbelovend eerste prototype geprint: een klein onderdeel dat de helft van een ‘bump’ vormt en dat aan te sluiten is op de bestaande baan. Deze hebben we geproduceerd met gerecycled PET, bekend van de flessen. Begin 2020 verwachten we na veel experimenten en prototypes een eerste volledige baan te kunnen opleveren. Met baandelen van zo’n 2 meter lang en tussen de 1,20 en 1,50 meter breed. Uiterst geschikt dus voor de mogelijkheden van onze unieke 3D-printer.

 

Bij deze mooie opdracht combineren we de XXL 3D-printer met hergebruikt materiaal en maken we een heel gaaf en nuttig product!

Meer info over de Plastic Tracks? Ga eens naar plastictrack.eu

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings