Vacatures
0183 - 50 71 50
onderhoud aan wildwaterbanen en koraalbaden
Nieuws
Claus Wammes 25 jaar in dienst

Claus Wammes is 54 jaar en kwam 25 jaar geleden Jan Schrama, de oprichter van Poly Products, tegen. Claus was verhuisd vanuit zijn geboorteplaats Hagestein naar Gorinchem en op zoek naar een nieuwe baan. Dat lukte bij Poly Products en als productiemedewerker viert hij nu zijn zilveren jubileum! 

Creëren

Claus staat zelf niet graag in de belangstelling, maar zo’n mijlpaal mag gevierd worden. Dat gebeurde dan ook tijdens de afgelopen nieuwjaarsreceptie. Hij begon bij Poly Products zonder ervaring in het bewerken van composiet, maar al snel voerde hij zelfstandig en in teamverband verschillende projecten uit. “Ik ben begonnen in een stoffeerderij. Ik vind het mooi iets te creëren met mijn handen.” Die basis is bij Poly Products hetzelfde gebleven, al is het aantal bewerkingen flink toegenomen sinds zijn beginjaren. “Je moet blijven leren. Ook de toepassingen van composiet nemen toe”, legt Claus uit.

Afwisseling
Soms is het nodig om meerdere dagen met collega’s aan een project te werken, zoals bij het realiseren van een wildwaterbaan voor een recreatiepark. Het fijnst vindt Claus zelfstandig werken aan een product. Hoe lang hij daar mee bezig is, verschilt enorm. “Neem bijvoorbeeld de paddenstoelen die dienen als bewegwijzering. Ik maak op een dag ongeveer zes stuks. In een mal worden onder druk de vezels en hars geïnjecteerd. De afzuigkappen voor farmaceutische bedrijven zijn veel groter: één model is bijvoorbeeld drie bij vijf meter. Zo’n project is ook complexer, want ook bekabeling, het aanbrengen van schuim en lamineerwerk hoort bij de werkzaamheden. In totaal duurt het maken van een afzuigkap drie weken.” Het eindresultaat geeft Claus elke keer weer voldoening. De variatie in de werkzaamheden spreekt hem sowieso aan. “Het is mooi om al die verschillende toepassingen te zien.”


Gemoedelijk

Met zijn directe collega’s gaat Claus goed om. Hij is zeker niet de enige medewerker die lang bij het bedrijf werkt. “De sfeer is gemoedelijk. Je weet wat je aan elkaar hebt en bent daarom goed op elkaar ingespeeld. Twee collega’s werken nog langer dan ik bij het bedrijf, anderen hebben binnenkort hun jubileum en sommigen zijn al met pensioen,” vertelt Claus. Nieuwe jonge collega’s zijn moeilijker te vinden. “Een enkeling schrikt misschien van de geur”, grapt hij. “Als ze de eerste tijd doorkomen, blijven ook zij hier een langere periode werken.” Zelf ziet Claus zijn pensioen wel halen bij Poly Products: “Ik heb het hier naar mijn zin en het gras is bij de buren zeker niet altijd groener. Ik waardeer wat ik heb.”

Caravan

In zijn vrije tijd gaat Claus graag op pad met de caravan met zijn vrouw en twee zoons, “Zolang ze nog met ons mee willen, vinden wij dat zeker leuk,” zegt Claus. Voor de uitbraak van het coronavirus lag de bestemming vaak in Duitsland of Luxemburg. Nu ligt de camping dichter bij huis in Nederland. “Vorig jaar ben ik zes keer met de caravan op vakantie geweest tijdens de zomervakantie en verschillende feestdagen! Ik hoop dit nog vele jaren te kunnen doen.”


Ben jij geinspireerd door Claus zijn verhaal? Bekijk dan onze vacatures!

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings