Vacatures
0183 - 50 71 50
Nieuws
Poly Products introduceert duurzame Fenderprofielen

Dit jaar zijn wij één van de deelnemers aan een groot Interregg project, genaamd SeaBioComp. Dit programma wordt gefinancierd door de EU. Samen met projectgenoot De Klerk Waterbouw ontwikkelen wij een duurzaam fender profiel.

Fender profielen zijn essentieel voor dit project. Ze worden gebruikt om constructies te beschermen tegen schade bij het geleiden of aanmeren van schepen. Daarom is niet alleen een duurzame, maar ook een effectieve oplossing van belang.

 

Materiaalgebruik

We zijn er over uit dat voor de ontwikkeling van een effectief duurzaam fenderprofiel twee materialen nodig zijn: Gerecycled PETG met glasvezelversterking (rPETG-GF30) en Thermoplastisch zetmeelpolymeer (TPS). Deze materialen zijn grondig onderzocht en voldoen aan het criterium ‘duurzaam’.

 

Zowel duurzaam als effectief

Door deze producten te gebruiken, kan het fenderprofiel grote krachten weerstaan. Bijvoorbeeld wanneer een schip aanmeert. Er wordt op initiatief van De Klerk Waterbouw een verticaal fenderprofiel in een hulpconstructie van een kade geschoven. Door de holte in het profiel kan deze opgevuld worden met andere materialen om de stootvastheid en energieopname te verbeteren. Op deze manier is het nieuw ontwikkelde fenderprofiel zowel duurzaam áls effectief.

 

Grensvervaging

Interregg is een programma dat zich inzet voor grensvervaging in Europa. Dit doen ze door middel van het stimuleren van interregionale samenwerking.

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings