Vacatures
0183 - 50 71 50
verlijming
Nieuws
Glasvezelversterkt polyester voor Vegoplast B.V.
Poly Products -3d geprint neusstuk

In opdracht van Vegoplast B.V. hebben wij een zogenaamd ‘neusstuk’ driedimensionaal geprint. Onze 3D-printexpert Joppe Spaans weet er het fijne van.


Joppe: “Het betreft de ophanging voor een stalen as. Voorheen werd die ophanging ook uit staal vervaardigd, maar dat was letterlijk een loodzware oplossing.”


Neusstuk

“Wij omschrijven dit onderdeel zelf als ‘neusstuk’”, vertelt Joppe. “Het dient voor koppelstuk aan weerszijden van de as. Die as heeft een diameter van veertig centimeter! Het neusstuk heeft een omvang van ruim een halve meter. Een stalen object van zo’n omvang is nauwelijks te ‘handelen’. Een staalproducent was op zoek naar een lichtgewicht oplossing.”


Licht van gewicht

Joppe vervolgt: “Polyester is licht van gewicht. Het door ons geprinte materiaal is vaak zwaarder, maar nooit zwaarder dan het stalen alternatief. We combineren dat met polyester, om heel het product bij elkaar te houden. Het geprinte product bestaat uit laagjes. Het voordeel is dat we de vorm printen zonder mal. Daardoor worden er weinig ingewikkelde handelingen gevraagd.”


Sterk en stijf

“Door polyester om het geprinte neusstuk te ‘wikkelen’, maken we het sterk en stijf. Het printmateriaal is geen polyester, maar wel kunststof. Waar polyester hard is en niet meer valt te vormen, kan dat wel met de 3D-print. Door deze materialen te combineren, gebruiken we het beste van beiden!”


Gemakkelijk aanpassen

Joppe: “We hebben nu één prototype geprint om te testen. Ondertussen is er al een nieuw neusstuk besteld, in een andere maat. Daarmee is direct het voordeel van 3D-printen benoemd: we zijn in staat heel snel prototypes te maken omdat we de afmetingen gemakkelijk kunnen aanpassen. Wanneer we meerdere exemplaren moeten produceren, bereiken we een kantelpunt: wanneer is een mal efficiënt? Dat is afhankelijk van het bestelde aantal.”

 

Ben jij benieuwd naar de voordelen van 3D-printen en wil je weten wat onze dienstverlening voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings