Vacatures
0183 - 50 71 50
Polyester werker
Nieuws
Hercules komt tot leven
beeld Hercules

In de zomervakantie gaan mensen graag ons eigen mooie land ontdekken. Dan kan het zomaar voorkomen dat je werk van Poly Products tegen het lijf loopt! In park Valkenberg in Breda staat een marmeren beeld van Hercules. Voor het Stedelijk Museum in Breda heeft Poly Products een 3D-geprinte kopie voorzien van een levensechte stenen uitstraling!


Afwerking

Voordat begonnen kan worden met het maken van de replica, is het beeld 3D-gescand. Vervolgens worden al deze gegevens gebruikt om een exacte kopie te maken met een 3D-printer. De afwerking is hier bij Poly Products in de werkplaats gebeurd. Het beeld heeft een polyester afwerklaag gekregen met zand en een kleurstof. Onze vakmensen hebben daarna het oppervlak geschuurd, waardoor Hercules van echt steen lijkt gemaakt! Bekijk de foto en oordeel zelf!


Geschiedenis van het beeld

Het marmeren beeld dat nu in park Valkenberg staat, is een tweede replica van het originele zandstenen beeld dat door Willem III is gekocht in de zeventiende eeuw. Toen was het park nog de kasteeltuin van het Kasteel van Breda. Van de zeventien beelden die de stadhouder heeft gekocht, is dit beeld het enige dat is overgebleven. In 1887 zou het Herculesbeeld uit de vijver zijn opgevist. Wat er met de overige zestien is gebeurd, weet niemand. De beeltenis toont Hercules met de Nemeïsche Leeuw. Hercules (of Herakles) is een heros uit de Griekse Mythologie. Vanwege de schaarse kleding heet dit beeld van Hercules in de volksmond ook wel ‘vuile Jan’.

Vakantietip

Het beeld staat nu vermoedelijk op de originele plek van het door Willem III aangekochte originele beeld. Op slechts een paar minuten lopen van het park ligt het Stedelijk Museum Breda, waar de nieuwe replica te zien is waar Poly Products aan heeft gewerkt. Het originele beeld van Hercules bestaat ook nog steeds en bevindt zich op een paar minuten loopafstand verderop in Holland Casino!

 

Interesse in welke kunstobjecten we nog meer hebben gemaakt? Bekijk dan de ‘kunst en design’-selectie in ons online portfolio op de website.

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings