Vacatures
0183 - 50 71 50
verlijming
Nieuws
‘Ontzorgen bij benutten subsidiemogelijkheden’
Innovencio

In het landschap waarin wij acteren, liggen veel mogelijkheden op het gebied van subsidies. Als ontwikkelaar van composietproducten ontbreekt het ons vaak aan de tijd én het inzicht optimaal gebruik te maken van de kansen die zich voordoen. Bovendien streven wij ernaar zoveel mogelijk duurzaam en circulair te produceren. Daar komt Innovencio in beeld!

Ons doel is het starten van ontwikkelingen waar de markt baat bij heeft, maar die nog te ver weg liggen voor betalende klanten. We proberen ‘de markt van overmorgen’ te creëren en subsidies zijn daar een goede aanjager voor. Op dit moment werken we met Fillip Studios aan de aanvraag voor een project.


Innovencio

Innovencio is expert in subsidies. Wanneer je passende financiering zoekt voor een innovatief of duurzaam idee, verzorgt Innovencio je subsidieaanvraag. Daardoor komt je project en innovatiekracht volledig tot bloei. Daarom maken wij dankbaar gebruik van de dienstverlening van Innovencio bij het ontwikkelen van onze circulaire projecten.


Vertaalslag tussen ondernemer en subsidieverstrekker

Lisa van Dongen is vanuit Innovencio onze vaste contactpersoon. Met haar achtergrond als onderzoeker in de fysische chemie, sluit haar expertise goed aan bij ons werk met composiet en 3D-printtechnologie. Lisa: “Innovencio maakt de vertaalslag tussen de ondernemer met innovatieve ideeën en de subsidieverstrekker. In de praktijk blijkt dat zij vaak niet ‘dezelfde taal’ spreken. Met Poly Products hebben wij een langlopende samenwerking. Zowel voor incidentele, als voor doorlopende projecten. Samen brengen we het subsidielandschap in kaart. Ik bied opties en geef advies om een strategie op te bouwen. Vervolgens verzorgen wij ook de aanvragen. Die aanvragen moeten voldoen aan specifieke wet- en regelgeving.”


Financieringsmogelijkheden voor bepaalde ontwikkelingen

Lisa: “Onze relatie is gebaseerd op tweerichtingsverkeer. Op verzoek van Poly Products kijken wij naar financieringsmogelijkheden voor bepaalde ontwikkelingen. Maar andersom gingen recent mijn alarmbellen bijvoorbeeld rinkelen, toen ik een aanvraag voor een 3D-print project voorbij zag komen. In feite ben ik op de hoogte van alle activiteiten waar Poly Products mee bezig is, zodat daar subsidies aan gekoppeld kunnen worden.”


Nieuwe regelingen nauwlettend in de gaten houden

“Er is budget beschikbaar voor research & develop-werkzaamheden in composiet en 3D-printen”, vervolgt Lisa. “Dan moet wel aan voorwaarden worden voldaan. Die voorwaarden verschillen tussen regionale, nationale en internationale subsidieverstrekkers: daar gelden allemaal ‘eigen’ regels. Wij houden de nieuwe regelingen nauwlettend in de gaten en adviseren onze klanten. Als ondernemer heb je vaak geen tijd je voortdurend in die materie te verdiepen!”

Concretiseren van een idee

Lisa: “Wanneer we beginnen aan een proces hebben we een aantal weken vrij intensief contact. Wij stellen concrete vragen om de slagingskans van de aanvraag te vergroten. De details van zo’n aanvraag worden door de beoordelingscommissie niet vrijgegeven. Wij zijn daar vaak wel bekend mee. Daardoor weten we precies welke ‘vakjes aangetikt’ moeten worden. Het concretiseren van een idee wat nog uitgevoerd moet worden is meestal lastig voor ondernemers. Wij proberen daarin te ontzorgen. Dat geldt ook voor de aansluiting van een project bij een regeling. Soms moet een project gefinetuned worden voor die aansluiting. Wij beogen natuurlijk dat ondernemers hun project zoals bedacht kunnen uitvoeren. Daar proberen we een balans in te vinden. Dat is onze taak!”


Neem voor meer informatie over onze innovatieve en duurzame projecten contact
met ons op.

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings