Vacatures
0183 - 50 71 50
Nieuws
Interne cursus composiet
interne cursus

Betrokken medewerkers, die het naadje van de kous willen weten: bij Poly Products zijn we gezegend met nieuwsgierige collega’s, met honger naar vakinhoudelijke kennis! Op verzoek van twee werkvoorbereiders geeft onze technisch directeur Albert ten Busschen een cursus composiet in vier delen.

“De afgelopen zestien jaar heb ik bij Poly Products vaker ‘lesgegeven’ over composiet”, vertelt Albert. “Nieuwe medewerkers krijgen altijd vijf basisinstructies wanneer ze in dienst komen. Deze cursus gaat daar verder op door.”


Op vier vrijdagmiddagen wordt de basiskennis van collega’s van verschillende afdelingen opgefrist: werkvoorbereiding, productie, inkoop en verkoop. “Bij productie hebben sommige collega’s al zo veel ervaring, dat deze cursus voor hen niet meer interessant is”, zegt Albert. “Maar de twee lessen die ik tot nu toe heb gegeven zijn goed bezocht!”

 

Laminaatopbouw

Albert: “Ik behandel vooral praktische onderwerpen, zoals grondstoffen, waar je op moet letten en hoe verschillende producten worden gemaakt. De eerste bijeenkomst stond in het teken van laminaatopbouw en detaillering. Welke hars voor welke functie kan worden gebruikt. Bijvoorbeeld brandwerend of akoestisch-dempend.” Hij vervolgt: “De detaillering bij de afwerking was een ander aandachtspunt.”

 

Huiswerk

“Ik geef ook altijd huiswerk mee! Het is leuk om te zien hoe serieus veel ‘cursisten’ daar mee omgaan. Wanneer ik het de volgende les ter sprake breng, ontstaan leuke discussies. Dat is namelijk één van de eigenschappen van composiet: meestal zijn verschillende oplossingen mogelijk! Ik vind het goed om te zien dat er interactie ontstaat en dat collega’s echt nadenken over hun vak!”

 

Sandwichoplossing

Albert: “Tijdens de tweede les zijn we dieper ingegaan op berekeningen. Sterkte berekeningen is best een moeilijk onderwerp. Er komen veel begrippen aan de orde en op basis van uitgewerkte informatie kunnen sommen worden gemaakt. Ik ga daar niet te diep op in en geeft een eenvoudige som mee als huiswerk. En ik vraag of ze een de opbouw van een sandwichoplossing kunnen beschrijven!”

 

Verbinding en harsen

“De derde en de vierde les gaan over verbindingen en harsen. Er valt veel te vertellen over verbinden met bouten en lijmen. Lijmverbindingen hebben bijvoorbeeld het voordeel dat ze licht en sterk zijn. Maar ze moeten wel netjes uitgevoerd worden!” Hij vervolgt: “En tenslotte de harsen en de uitharding ervan. Dat is ook uitdagende materie, omdat er veel verschillende harsen zijn en veel valt te variëren. Met de temperatuur, met vertragers of versnellers…”


Albert, afsluitend: “Ik vind het zeer positief dat er behoefte is aan vakgerichte kennis, zeker bij de nieuwere collega’s. Daarnaast nemen ook vier medewerkers van moederbedrijf Starline deel aan de cursus!” Aan het einde van de cursus zal werkvoorbereider Adri van der Kruk vertellen hoe hij de wijze lessen van Albert heeft ervaren.

 

Ben je nieuwgierig geworden naar de mogelijkheden van composiet? Neem dan contact met ons op.

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings