Vacatures
0183 - 50 71 50
zitobject
Nieuws
Printermogelijkheden aantoonbaar maken

Wij zijn voortdurend op zoek om de printmogelijkheden van onze XXL 3D-printer aantoonbaar te maken. Vanuit dat licht bezien werkt Aniek Goossens bij ons aan haar afstudeeropdracht. Zij verkent niet alleen de mogelijkheden voor het digitaal printen van straatmeubilair, maar print ook haar zelf ontworpen ‘zitobject’!

“Straatmeubilair is eigenlijk alles wat je in de openbare ruimte ziet”, legt Aniek uit. “Lantaarnpalen, prullenbakken, maar ook bushokjes!” En bankjes en stoelen… “Klopt: nadat ik de mogelijkheden in kaart heb gebracht, is gekozen om een ‘zitobject’ te ontwerpen en te printen.”

Afstuderen
Aniek: “De opdracht voor mijn afstudeerstage hier bij Poly Products was hoe we met circulair 3D-printen een nieuwe markt kunnen betreden én de 3D-printer op de kaart kunnen zetten.” Aniek studeert aan de Hogeschool Rotterdam Industrieel Product Ontwerpen. “Na mijn afstuderen wil ik misschien nog een master gaan volgen aan één van de technische universiteiten. Maar ik sta ook open voor leuke dingen die voorbijkomen.”

Opstelling
“Aanvankelijk waren lokale overheden de doelgroep, maar ik denk dat restaurants en bijvoorbeeld vakantieparken ook geïnteresseerd kunnen zijn in ons straatmeubilair. Naar aanleiding van wensen uit de markt ontwerp ik behalve de stoelen ook een tafel-object, zodat een opstelling gemaakt kan worden.” Aniek vervolgt: “Uit mijn onderzoek is gebleken dat straatmeubilair een bijdrage kan leveren aan het oplossen van stedelijke problemen. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan sociale cohesie, hitte-stress in steden en aan overgewicht.”

Mobiel
Aniek: “Ik heb een thema-selectie gemaakt op basis van mijn onderzoek. De opstelling moet een tijdelijk karakter hebben. Na een week, of na een seizoen moet het zit- en tafelobject ook weer eenvoudig weg te halen zijn. Daar blijkt behoefte aan te zijn en daar kan Poly Products dus onderscheidend in zijn: mobiel straatmeubilair, niet te zwaar van gewicht.”

Mogelijkheden
“Nadat ik een aantal weken aan onderzoek en analyse heb besteed, ben ik gaan ontwerpen. Op dit moment ben ik met de laatste input uit de gebruikerstesten de details aan het uitwerken. Het zitcomfort blijkt heel hoog te zijn! De stoel oogt kunstzinnig maar is vooral functioneel. Met kleine aanpassingen optimaliseer ik nu het laatste model. Mijn stageperiode zit er bijna op, maar ik wil sowieso het object hier afronden. Dan heeft Poly Products wéér een goed voorbeeld van de 3D-printermogelijkheden aantoonbaar gemaakt!

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings