Vacatures
0183 - 50 71 50
Polyester werker
Nieuws
‘Leuke en interessante stage bij Poly Products’
2231983 Poly Products   Website

Derdejaars student Industrieel Productontwerp aan de Hogeschool Rotterdam, Eva Sun, heeft zeventien weken stage gelopen bij Poly Products. In dit interview kijkt zij terug op haar ervaringen met onze ‘innovatieve oplossingen in composiet’.

Eva: “Het was een ontzettend leerzame tijd. Ik heb de kans gekregen kleine projecten zelfstandig uit te voeren, en om te ervaren hoe het bedrijfsleven in elkaar steekt!”

Gevarieerd beeld

“Door mee te lopen met verschillende mensen binnen het bedrijf, heb ik echt het gevoel dat ik alle facetten van het proces heb gezien”, vervolgt Eva. “Dat varieerde van klantgesprekken tot de productiefase. Voordat ik bij Poly Products begon, had ik weinig ervaring met gereedschappen. Maar ik heb aan veel verschillende projecten gewerkt en zo kreeg ik een goed beeld van alle mogelijkheden.”

Leerdoelen ingevuld

Eva: “De leerdoelen die vanuit mijn opleiding werden gesteld, heb ik daarnaast ook kunnen invullen. Ik wilde mijn presentatievaardigheden verbeteren, leren schetsen en meer te weten komen over productietechnieken. Nu weet ik beter wat er allemaal komt kijken bij het maken van een product, zowel prijstechnisch als praktisch.”

Toekomstperspectieven

“Bovendien heb ik een beter beeld van mijn toekomstperspectieven gekregen: ik ben nu nog enthousiaster over de mogelijkheden binnen industrieel ontwerp! Of ik me ga specialiseren in kunststof weet ik nog niet. Ik heb ook veel geleerd over 3D-printen en ik ben zelfs mee geweest naar een beurs in Frankfurt!”

‘Het maken’ ervaren

Eva: “De school probeert ons bewustzijn van ‘het maken’ te vergroten, maar bij Poly heb ik het daadwerkelijk kunnen ervaren. Werken met composieten was bijvoorbeeld helemaal nieuw voor mij.” Eva vervolgt: “De sfeer bij Poly Products is geweldig! Dit jaar ga ik hier zelfs één dag per week werken. Zo krijg ik de kans - buiten school om - nieuwe dingen te leren en mijzelf te ontwikkelen.”

Wennen aan werkritme

Eva is negentien jaar oud en reisde voor haar stage vanuit haar woonplaats Gouda naar Werkendam. “Het werkritme was best even wennen, maar dat ging goed. Thuis onderhoud ik planten, net als lezen is dat een hobby. Verder ga ik uit en werk ik soms in de snackbar van mijn ouders. Ik probeer zoveel mogelijk nieuwe dingen uit.”

Veel indrukken opgedaan

Eva: “Het was gezellig, gevarieerd en ik heb veel geleerd! Mijn stage was precies wat het zou moeten zijn. Ik vond het vooral leuk dat ik niet alleen achter de computer zat, maar ook echt iets kon maken en klanten kon bezoeken. Ik heb veel indrukken opgedaan: dat maakte het werk leuk en interessant, zowel technisch als kunstzinnig.”

Heeft de stage-ervaring van Eva je interesse gewekt voor een stage of baan in composiet of 3D-printen? Neem dan contact met ons op.

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings