Vacatures
0183 - 50 71 50
Mallen
Nieuws
Mallen voor Starline
Mallen

De afgelopen maanden hebben wij meerdere mallen gemaakt voor moederbedrijf Starline. Deze mallen gebruikt Starline om zwembaden te produceren. Dit waren stuk voor stuk behoorlijk omvangrijke projecten. De laatste mal is onlangs afgeleverd.

 

Ronny Doorn is als Research- & Developmentmanager bij Starline nauw betrokken bij het proces. Ronny geeft een toelichting op het product, het belang van goede tooling en de noodzaak van deze tooling om te voldoen aan de opschaling van Starline.

Zwembaden

“Binnen de Starline Group zijn diverse composiet verwerkende bedrijven”, begint Ronny. Starline produceert zwembaden van composiet. Starline Composites produceert bijvoorbeeld onderdelen voor zwembaden, maar zeker ook voor diverse andere segmenten. Denk hierbij aan bouw, infrastructuur, industrie & transport en diverse speciale projecten. En Poly Products!”


Mallen

Ronny: “Mallen zijn hét benodigde gereedschap voor het maken van een composiet onderdeel. Zie het als een negatief, waar weer een positief - het product – vanaf wordt gehaald. Op basis van het model wordt een mal gemaakt. Met behulp van deze mal nemen we het eindproduct in productie.


Tooling

“Tooling is het gereedschap, hiermee worden de mallen bedoeld”, legt Ronny uit. “Des te beter je mal is, des te minder nabewerking je uit hoeft te voeren.”

Ronny vervolgt: “Door de COVID-19 uitbraak en de daarbij behorende maatregelen, plus de economische status, is de afgelopen jaren de vraag naar zwembaden enorm toegenomen. Door een extra set mallen door Poly Products te laten produceren, hebben we onze productiecapaciteit meer dan kunnen verdubbelen. Op die manier zijn we in staat onze bestaande levertermijn te hanteren. Zo blijven we aan de vraag voldoen.”

 
Levensduur

“De mallen moeten ook worden onderhouden. Door van de diensten van Poly Products gebruik te maken, kunnen we dit beter inplannen. Dat komt de levensduur van de mallen ten goede! Door de aandacht en kunde die Poly Products aan hun producten besteed, zijn we verzekerd van de door ons gevraagde kwaliteit. Een ander voordeel van de productie door Poly Products, is dat we de omzet binnen de groep houden!”

Wil jij meer weten over onze dienstverlening op het gebied van composiet? Neem dan contact met ons op.

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings