Vacatures
0183 - 50 71 50
Nieuws
Terug op het nest bij Poly Products

Collega Jan Kamp is sinds kort bij Poly Products weer ‘terug op het vertrouwde nest’. In de afgelopen 35 jaar heeft hij verschillende periodes en op verschillende afdelingen bij ons gewerkt.  Daardoor kan hij goed aangeven wat er in de loop der jaren veranderd is in onze composiet-wereld.

“In 1985 ben ik als productiemedewerker begonnen bij Poly Products. En sinds september 2020 bekleed ik die functie weer! Wat er in de tussenliggende jaren is veranderd?”

Maatwerk

“Toen ik hier tussen 1985 en 1999 in de fabriek werkte, deden we veel standaard productiewerk: een klant bestelde een product en wij maakten dat. De volumes waren beperkter, merk ik nu ik weer terug ben. Tegenwoordig is standaard productiewerk nog maar een beperkt onderdeel van ons werk. Het is vooral maatwerk wat wij leveren: veel technischer werk dan voorheen, en veel grote projecten!”

Langlopende projecten

“Dan moet je denken aan de wildwaterbanen die we voor familieparken produceren, of bijvoorbeeld het busstation in Hoofddorp. Allemaal langlopende klussen!” Jan vervolgt: “Ik zie dat ‘engineering’ ook enorm is toegenomen en een aparte dienst is geworden: op basis van een idee van de klant een product ontwikkelen. Vaak is de productie dan het vervolg.” Jan: “Toen ik hier kwam waren er twee productiehallen, nu zes. En ook het aantal medewerkers is flink gegroeid. Wat juist niet veranderd is, dat is de informele bedrijfscultuur!”

 

Vrachtwagenchauffeur

“Tijdens mijn eerste periode bij Poly Products heb ik een opleiding tot tekenaar/constructeur gevolgd. In 1999 ben ik als werkvoorbereider op kantoor terechtgekomen. Dat was een baan waarbij ik veel moest organiseren, aansturen en inkopen. Dat werk lag me niet echt. Daarom ben ik overgestapt naar mijn andere ‘liefde’: ik ben vrachtwagenchauffeur geworden! Na vier jaar was ik terug, als technisch tekenaar. Maar het kantoorwerk kon me niet boeien en weer trok de snelweg. Omdat de werktijden als chauffeur me steeds zwaarder vielen, ben ik nu ‘echt’ terug!

 

Werkendam

“In al die tijd heb ik goede contacten onderhouden met Poly Products. Ik heb vaak gebruik gemaakt van de faciliteiten, om te klussen. Dat is een grote hobby van me. Ik klus graag in huis en maak ook wel meubels. Ik woon al heel mijn leven in Werkendam, dus de afstand is ook letterlijk altijd klein geweest!” Een andere hobby van Jan is Linux: “Dat is een computerbesturingssysteem, wat ik opbouw. Dat programmeren is een van mijn interesses.”

 

Divers

Jan is 59 jaar oud, is getrouwd en heeft twee dochters, die nog thuis wonen. “Eén dochter studeert nog en de ander kan maar moeilijk een eigen huis vinden.” Jan: “Het is fijn om terug te zijn als productiemedewerker. Mijn werk is erg divers: de productie en montage van technische producten, tot en met kunstwerken. En ik weet precies waar hier alle lichtknoppen zitten!”

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings