Vacatures
0183 - 50 71 50
Nieuws
SeaSaw 3D-geprint met composiet

De ontwikkeling van SeaSaw is in volle gang. In een artikel in het Noordhollands Dagblad wordt uitgebreid ingegaan op het icoon wat op de zeedijk bij Den Helder gaat verschijnen. Het kunstwerk wordt in composiet uitgevoerd en rolt straks in delen uit onze 3D-printer, de grootste van Europa!

Wij zijn één van de partners in het project en hebben het idee geopperd om het kunstwerk van composiet te maken, omdat een lange levensduur is gegarandeerd! Composiet is ontzettend sterk en in tegenstelling tot andere materialen weegt het weinig. Dat is weer gunstig voor de dijk en de fundering. 

Publiekstrekker

Het kunstwerk wordt zo’n zeventig meter lang. Het is de bedoeling dat de SeaSaw voor Den Helder een enorme publiekstrekker wordt. Onze rol wordt breed uitgemeten in het artikel. Projectleider Ronald Hoogeveen van architectenbureau MVRDV, verantwoordelijk voor het ontwerp, benoemd herhaaldelijk de voordelen van het gebruik van composiet voor het ontwikkelen van zo’n groot object, in de directe nabijheid van zoutwater en wind-invloeden.

Werkendam

Het kunstwerk wordt waarschijnlijk bij ons in Werkendam opgebouwd. Daarna wordt het over binnenwateren of over zee naar Den Helder vervoerd. Composiet verteert niet en het is duurzaam. De coating moet eens in de zoveel jaar vernieuwd worden, zodat het kunstwerk er aantrekkelijk uit blijft zien. Er zit een levenslange garantie op.’

 

Wedstrijd

Zeestad, een onafhankelijke organisatie, heeft in samenwerking met de gemeente Den Helder in 2018 MVRDV als winnaar gekozen in de internationale wedstrijd om na een dijkversterking een ​​nieuw symbool voor de stad te creëren om haar identiteit te helpen ontwikkelen en een hernieuwde verbinding tussen de stad en de zee te ontwikkelen.

Meer weten over het kunstwerk? Lees hier het artikel over SeaSaw in het Noordhollands Dagblad.

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings