Vacatures
0183 - 50 71 50
Nieuws
Tijd voor praktijkkennis
Rick-van-iersel-polyproducts

We zijn verheugd bij Poly Products om jullie kennis te laten maken met onze nieuwe collega Rick van Iersel (22). Hij is op 6 maart gestart als werkvoorbereider en zal de eerste tijd vooral bezig zijn alle onderdelen van het bedrijf te leren kennen. In deze voorstelrubriek leren wij Rick vast kennen.

 

Studie Industrial Design

Aan de studie zal het niet liggen! Pas afgestudeerd en nu wil Rick graag kennis in de praktijk opdoen. Rick legt uit: “Ik heb de bachelor Industrial Design afgerond aan de Technische Universiteit Eindhoven. Ik merkte dat ik na die drie jaar geen behoefte had aan nog een jaar een theoretische master te moeten volgen. Ik wilde graag de praktijk gaan ervaren. Tijdens werkgroepen was ik ook al degene die zorgde dat de theorie praktisch werd gemaakt. Dat trekt mij nu veel meer.”

Waarom Poly Products?

“De keuze voor Poly Products komt eigenlijk door mijn vriendin”, geeft Rick toe. “Zij studeert in dezelfde richting, maar dan aan een hogeschool in Rotterdam. Zij had een stagelijst met bedrijven waar Poly Products ook opstond. Ik ben gaan googelen en raakte enthousiast. Vooral de praktische en veelzijdige toepassing van composiet vind ik interessant. Zelf had ik hier nog niet veel mee te maken gehad tijdens mijn studie. Toen bleek ook nog eens dat ze nieuwe collega’s zochten. Hier krijg ik de kans om veel te leren!”

Eerste dag

Inmiddels zit de eerste dag erop. Fulltime werken is een grote overgang met het studeren en hebben van bijbaantjes. Het is vroeg op en rekening houdend met de files toch drie kwartier rijden. De komende weken loopt Rick eerst mee bij verschillende onderdelen van de productie en later komt ook het werk op kantoor aan bod. Gelukkig beviel de eerste dag goed. Rick: “Ik werd niet in het diepe gegooid, maar ik mocht tijdens de eerste dag wel al meewerken aan een project voor U-Boat Worx. Dat was leuk om te doen! Door mee te lopen op meerdere afdelingen leer ik gelijk het hele bedrijf goed kennen. Ik begrijp dan beter waarmee iedereen zich bezighoudt en dat helpt me straks als werkvoorbereider.”

Eigen werkplaats

Rick woont in Tilburg bij zijn ouders en is daar ook opgegroeid, maar is net als zoveel jongeren nu op zoek naar zijn eigen stek. Een groot voordeel is wel de ruimte die hij nu nog heeft om zelf producten uit elkaar te halen. Dit is iets wat hij al van jongst af aan doet. Toen zijn vader parttime meubelmaker werd, werkte hij vanuit huis in een eigen werkplaats. Rick: “Hier mocht ik dan ook gebruik van maken en gaan experimenteren. De interesse voor hoe producten in elkaar zitten heb ik altijd al gehad. Zo gingen we naar een tweedehandswinkel en ik kreeg dan een oude telefoon die ik vervolgens helemaal uit elkaar haalde.” Zijn laatste project is het opknappen van een oldtimerbusje dat hij heeft aangeschaft. Iets waar behoorlijk wat tijd in kan gaan zitten. Naast fulltime werken en zijn vriendin is de week dan ook goed gevuld! “Gelukkig vindt mijn vriendin hetzelfde leuk om te doen, dus dat kunnen we mooi combineren.”

 

Wij wensen Rick vooral veel plezier bij ons mooie bedrijf en hopen op een fijne samenwerking! 

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings