Vacatures
0183 - 50 71 50
Nieuws
Dat lijkt net echt!
poly-products-net-echt

Poly Products heeft een verscheidenheid aan klanten in allerlei sectoren. Dat is logisch, want composiet is ook een heel veelzijdig product! Begin dit jaar is een mooie samenwerking gestart met Net-Echt, een creatief bedrijf dat meubels maakt van composiet, maar wel de uitstraling van beton hebben. Elk meubel wordt met aandacht gemaakt en afgewerkt. Adri van der Kruk van Poly Products en Bienja Jense van Net-Echt vertellen over het begin van deze samenwerking.

 

Eigen betonlookrecept

Net-Echt zocht een betrouwbare partner die de kwaliteit kan leveren waar ze naar verlangen. Erwin Duijnhoven is als creatief directeur van Net-Echt al meer dan twintig jaar bezig met het ontwikkelen van strakke polymeer meubels en heeft jarenlang zijn eigen recept verfijnd om de meubels een karakteristieke betonlook mee te geven. Poly Products is niet onbekend met het vervaardigen van composiet met afwerkingen die lijken op bestaande materialen. Kijk maar naar deze beelden met afwerking voor Bergen op Zoom. Op een eerder moment had Erwin al eens contact gehad met de vorige directeur van Poly Products, dus de naam zat nog steeds in zijn hoofd. Samen met zijn collega Bienja zien ze in Poly Products een partner voor de lange termijn. “Onze focus is de kwaliteit blijven leveren die past bij onze meubels”, zegt Bienja. Zij richt zich vooral op de commerciële taken bij Net-Echt. “Met de juiste samenwerking kunnen we in de toekomst ook kijken naar groeimogelijkheden. We merken dat de klanten enthousiast zijn over onze duurzame meubels van composiet!”

 

Productie op maat

Adri is projectleider en werkvoorbereider bij Poly Products en is momenteel betrokken bij het vervaardigen van de meubels voor Net-Echt. “We hebben het geluk van een collega met verstand van zaken. Hij heeft vanuit zijn expertise een werkwijze bedacht die goed lijkt op de betonnen afwerking van Net-Echt. Momenteel zijn we druk bezig met het optimaliseren van het productieproces. De eerste resultaten zien er veelbelovend uit!”, zegt Adri. “Geen meubel wordt hetzelfde, want de afwerking gebeurt met de hand door onze vakmensen.”

 

Voordeel van composiet

Door composiet te gebruiken voor meubels behoud je de specifieke voordelen van dit materiaal, maar kan je eveneens die gewilde betonlook creëren. Een tafel of bank is een stuk lichter dan echt beton en daarmee veel handzamer. Het grootste voordeel is de duurzaamheid. Bienja: “Onze meubels gaan generaties mee! Het vergaat niet en is ook nog eens makkelijk schoon te houden.  Het ‘beton’ is namelijk een glasvezelversterkte polymeer-composiet op basis van polyesterhars. Hierdoor kan geen vuil en vocht binnendringen.” Behalve voor particulieren kunnen ook maatwerk meubels gemaakt worden voor zakelijke projecten.

 

We kunnen niet wachten om de mooie resultaten van deze samenwerking met jullie te delen. Houd onze kanalen dus in de gaten! Ook interesse om met Poly Products samen te werken? Neem dan contact met ons op.

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings