Vacatures
0183 - 50 71 50
Polyester werker
Nieuws
Poly Products partner SitY Academy
2231250 Poly products content september 2023   Overzicht

SitY Academy, ofwel School it Yourself, is een uniek opleidingsinitiatief dat in samenwerking met bedrijven uit de regio praktische opleidingen aanbiedt. De focus ligt op het aantrekken van zij-instromers, mensen met afstand tot werk en statushouders.


Poly Products is al jaren betrokken bij de SitY Academy. Martin Klomp van de stichting vertelt over onze samenwerking.

Doel

“Het doel van de SitY Academy is deze mensen de kans te bieden zich te ontwikkelen in de technische sector. Door nauw samen te werken met regionale bedrijven, worden op maat gemaakte opleidingen aangeboden die de vaardigheden van de deelnemers afstemmen op de behoeften van de industrie. SitY Academy is toegewijd aan het creëren van kansen en het overbruggen van de kloof tussen werkzoekenden en werkgevers.


Samenwerking

De samenwerking tussen Poly Products en de SitY Academy bestaat al lang en is ontstaan toen stichting ‘Behouden Vaart’ <LINK> ondersteund werd door Poly Products. ‘Behouden Vaart’ was gericht op het renoveren van schepen, waarbij mensen die begeleid werden in een werkfit-traject polyester gebruikte om de schepen op te knappen. Dat is een re-integratietraject, waarin langzaam de stap naar de arbeidsmarkt wordt gemaakt.


Waardevolle partner

Vanuit die situatie is het idee ontstaan voor het opzetten van de SitY Academy: technisch talent opleiden voor de industrie. Poly Products zag de waarde in van het betrekken van nieuwe, gemotiveerde mensen met diverse achtergronden in hun bedrijf. Ze beseffen dat SitY Academy een waardevolle partner is om dit doel te bereiken.


Ontwikkelen

De samenwerking met Poly Products is ontzettend goed. We hebben de cursus gezamenlijk opgezet. Bij de ontwikkeling krijgen we alle steun van Michiel de Bruijcker en zijn team. Zo hebben we onlangs nog de ‘vaktaal app polyester’ ontwikkeld, waarin we alle woorden voor het hand-lamineren, vacuüm-folie-techniek en glas hars spuiten hebben verwerkt.


Duurzaam

Het is vooral goed, dat we met Poly Products een partner hebben die duurzaam werken hoog in het vaandel heeft staan. Enerzijds leren we mensen een praktisch beroep, maar we hebben ook kandidaten die een werkfit-traject doorlopen. Met Poly Products hebben we een partner die blijft investeren in begeleiding op maat. Zo hebben we samen al meerdere kandidaten duurzaam aan het team kunnen toevoegen!

Talenten

De cursisten die via SitY aan de slag gaan of al aan de slag zijn bij Poly Products, zijn allemaal talenten die niet op de juiste plaats zaten. Bij ons komen kandidaten die in hun carrière op een dood spoor zijn beland. Vaak constateren we dat mensen graag met hun handen willen werken, iets willen maken. Of we krijgen kandidaten die geen aansluiting vinden bij de bedrijven waar ze in het verleden hebben gewerkt. En statushouders met veel ervaring, maar de vaktaal nog niet machtig zijn.”


Ontdek de inspirerende samenwerking tussen Poly Products en SitY Academy in de video! Wil je meer weten over werken bij Poly Products? Bekijk dan hier onze werken-bij-pagina

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings