Vacatures
0183 - 50 71 50
Zoutscherm de helsdeur
Nieuws
Renovatie De Helsdeur

Wij verzorgen de renovatie van het zoutscherm bij gemaal ‘De Helsdeur’ in Den Helder. Een bijzonder project, wat in zeer korte tijd van start is gegaan: het vervangen van het 49 jaar oude composieten zoutscherm bij gemaal De Helsdeur.

Het veertig meter lange scherm hangt tussen de vier en acht meter onder water. Het zorgt ervoor dat zout water weer wordt afgevoerd naar zee, in plaats van landinwaarts. Het originele scherm is na een halve eeuw trouwe dienst aan het einde van zijn levensduur gekomen. Een aantal segmenten was zelfs losgebroken: er moest dus snel geschakeld worden.

Mal

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier vond in ons de partner die heel het traject op zich neemt. Wij konden meteen aan de slag. Op basis van de originele tekeningen en de geborgen segmenten hebben wij snel de bouw van de enorme mal gestart. Daarin wordt inmiddels het eerste van de twintig delen gemaakt. Elk element is vier meter hoog, twee meter breed en vier meter diep. Ze worden gemaakt met behulp van vezelspuiten.

Specialisten
Bij deze techniek worden hars en glasvezel tegelijk op de mal aangebracht. Met deze werkwijze kunnen snel grote oppervlakken gemaakt worden. Wij beschikken over meerdere productietechnieken. Wij zoeken altijd de juiste techniek bij elk project. Wij zijn hoofdaannemer en we kunnen snel schakelen door een hecht netwerk aan specialisten. Een nieuwe mal, de juiste materialen selecteren, uiteraard de productie en zelfs de plaatsing onder water door duikers, wordt door ons verzorgd.

Wil je meer weten over dit project? Bekijk dan hier alles over het gemaal 'De helsdeur'. 

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings