Vacatures
0183 - 50 71 50
Nieuws
3D printen XXL: 'Objet Sonore #1'

Wij zijn in staat om de grootste vezelversterkte driedimensionale prints ter wereld te maken. Met de geluidshoorn 'Objet Sonore #1' van ontwerpers Peter Zegveld en Buro Luc Ex konden wij de grenzen van onze 3D printer verkennen. Inmiddels is de hoorn in gebruik. Joppe Spaans, onze Engineer 3D printing, vertelt over het uitdagende project.

“Met een printbed van 4x2x1,7 meter heeft onze 3D printer veel mogelijkheden. De ‘Sonore’ is het grootste object wat wij tot nu geprint hebben. Door de afmetingen van de hoorn én de holle vorm hebben we de hoorn in delen geprint en vervolgens samengevoegd. De naden zijn weggewerkt door de hoorn te omvangen met een polyester laag.”

 

Luidspreker

“De hoorn is afgelopen zomer in Duitsland ingezet. De interne luidspreker en de organische vorm versterken het geluid akoestisch. Er wordt geen conventionele muziek op gespeeld, maar een compositie van Luc Ex: een stuk dat is opgebouwd uit natuurlijke stedelijke geluiden. Wij hebben de hoorn opgeleverd op een trailer, waardoor hij mobiel inzetbaar is. Verder hebben we de ophanging voor de boxen verzorgd.”

 

Uitdaging

“Dit was een uitgelezen project voor onze 3D XXL-printer. Het 3D printen is nog een relatief nieuwe techniek. Door het printen van dit soort grote - en door de holle vorm uitdagende - objecten, kunnen we steeds beter vaststellen wat er allemaal mogelijk is op het vlak van 3D printen. Het fijne van deze opdracht was dat we veel vrijheid kregen om te experimenteren: wel in voortdurend overleg met de ontwerpers. Er was veel terugkoppeling en overleg.”

Ontwikkeling

“Door stappen te zetten in de ontwikkeling van de 3D printer, komen we steeds dichter bij het doel om de printer als ‘gewoon’ gereedschap in te zetten in ons productieproces. Inmiddels hebben we al een aantal orders gehad: panelen, putdeksels voor de off shore, een serie-order voor stoelen… De grote kracht van onze 3D-printer XXL is dat we snel kunnen schakelen!”

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings