Vacatures
0183 - 50 71 50
vispassage Spaarndam
Nieuws
Maatwerk voor biodiversiteit
vispassage

In de zomer van 2020 hebben wij bij het Boezemgemaal in Spaarndam een vispassage gerealiseerd. Mede door onze behuizing kunnen vissen migreren van het Noordzeekanaal naar de Rijnlandse boezem. De voordelen van een composieten behuizingen waren gewenst, maar door de beperkte ruimte was maatwerk noodzakelijk.  

Waarom een vispassage?
Nederland staat bekend om haar waterwerken. Sluizen, dammen en Deltawerken bieden ons dagelijks bescherming tegen het water. Dit heeft echter ook een keerzijde voor de biodiversiteit in ons land. Vissen en andere waterdieren kunnen deze waterwerken niet passeren, wat de voortplanting en voedselvoorraad beperkt. Sinds enkele jaren zorgen vispassages ervoor dat onderwaterdieren deze barrières kunnen passeren.

 

Pomp

Het waterpeil tussen het Noordzeekanaal en de Rijnlandse boezem verschilt met 20 centimeter. Om dit verschil te overbruggen wordt er gebruikgemaakt van een opvoerbak met een pomp. Deze pomp dient goed beschermd te worden. En dat is waar onze expertise in beeld komt!

 

Maatwerk

Het grote voordeel van onze onderhoudsarme composieten behuizingen is de bescherming tegen weer en wind. Er was alleen niet voldoende ruimte om een volledige Detos Behuizing te plaatsen. Daarom hebben we een kleinere behuizing ontwikkeld waarvan de voor- en bovenzijde samen een grote klep vormen. Deze klep kan met gasveren opengezet worden. Zo kan de monteur zijn werkzaamheden uitvoeren en is de apparatuur goed beschermd. Een mooie combinatie van ons Detos systeem en de kennis over maatwerkoplossingen van Poly Products!

Wij dragen op deze manier graag bij aan het bevorderen van de biodiversiteit in Nederland! Wil je onze behuizing bij de vispassage in Spaarndam in actie zien? Op de website van Rijkswaterstaat vind je meer informatie en een video.

Ben je ook op zoek naar een maatwerkoplossing? Wij denken graag met je mee. Neem contact met ons op.

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings