Vacatures
0183 - 50 71 50
Nieuws
Wildwaterbanen: nieuwbouw en onderhoud

Afgelopen jaar hebben wij in opdracht van Center Parcs bij vijf vakantieparken de wildwaterbanen bekleed. De eindstand: circa 2.332 m2 baan voorzien van vezelversterkt polyester! Dit was een mix van nieuwbouw en periodiek onderhoud. Hoe we dat organiseren? We spreken met enkele collega’s vanuit verschillende invalshoeken van inkoop, voorbereiding & klantcontact en de praktische aansturing en uitvoering.

Wendy Amting is projectleidster bij Poly Products. “Ik maak de planningen en zorg dat de juiste mensen op het juiste moment op het project ingedeeld staan. De tekeningen, inspectierapporten en overzichten voor voorzieningen en veiligheid moeten kloppen en met de klant besproken worden, zodat de werkzaamheden aan de wildwaterbanen uitgevoerd kunnen worden. In het geval van nieuwbouw komt daar behoorlijk intensief klantcontact bij kijken, er moet duidelijk bepaald worden hoe het project wordt uitgevoerd. Omdat de parken doorgaans open zijn voor bezoekers, is het belangrijk dat de werkzaamheden niet tot overlast leiden en dat de veiligheid gewaarborgd wordt!”

Wendy: “Bij periodiek onderhoud zijn de procedures duidelijker. Op basis van onze jaarlijkse inspectie van de banen wordt bepaald of en welk onderhoud noodzakelijk is. Ook in deze gevallen zorg ik dat alles op de juiste wijze georganiseerd en gepland wordt voor het  betreffende park. Het klantcontact is minder intensief, al hebben we zeker overleg hoe we de overlast voor de bezoekers tot een minimum kunnen beperken.”

“Ik zorg dat alles goed samenkomt!”

Fred van den Heuvel verzorgt de inkoop bij Poly Products. “Als inkoper zorg ik ervoor dat de juiste grondstoffen voorhanden zijn zoals primer, hars en glasmatten. Afhankelijk van het project en het aantal vierkante meters zorg ik dat er voldoende materiaal is, maar ook niet te veel. De levering doen we ‘just-in-time’. We willen zo min mogelijk voorraad in huis hebben en ik laat de materialen dan ook direct op locatie afleveren. Ook daar proberen we zo efficiënt mogelijk te werken, door de voorraden beperkt te houden. Behalve het bestellen van de grondstoffen, regel ik dat ook alle andere voorwaarden, zoals gereedschappen en eventueel verwarming of verlichting gereed voor gebruik zijn.”

“Van grondstof tot en met gereedschap!”

Fred: “In het geval van nieuwbouw moeten er vanzelfsprekend meer materialen worden ingekocht. In overleg met Wendy en Edwin is het mijn taak dat het werk door kan gaan. Ik speel in op dreigende tekorten en op vragen naar afwijkende kleuren. Op dat vlak is er heel veel mogelijk!”

“Het is ons streven om elke keer een zo goed en veilig mogelijk product te leveren!”

Edwin Verschoor stuurt als uitvoerend voorman op locatie zijn collega’s aan en staat in nauw contact met de verantwoordelijken van Center Parcs. “Zodra de opdracht binnenkomt, ga ik op de betreffende locatie inmeten. Op basis van die metingen kan Fred zijn bestellingen plaatsen. We werken met een vaste ploeg van acht man op locatie. De nieuwbouw en het onderhoud voor Center Parcs neemt een groot deel van mijn werk in beslag. Ik voer ook de jaarlijkse keuringen uit, op basis waarvan Center Parcs besluit of periodiek onderhoud noodzakelijk is.”


“Van begin tot afname bij het project betrokken!”


Edwin: “Zowel bij mijn keuringen als bij de afweging van Center Parcs staat de veiligheid voor de gebruikers voorop. Wanneer wij groot onderhoud plegen, worden de banen gestraald, waardoor wij de nieuwe polyester laag weer glad en veilig kunnen aanbrengen. Ook tijdens het onderhoud sta ik in voortdurend contact met de voormannen van Center Parcs, die de nieuwbouw en onderhoud op alle parken begeleiden.”

Hero stijl element
Iocn 7
Altijd als eerste op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief

Volg ons op social media

© Poly Products   |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring  |  Cookie verklaring  |  Cookie settings